Pentru această rețetă, am folosit un pui întreg, am combinat tot ce e mai bun și vă prezint o rețetă la nivel de supererou.
Papricaș de Pui
Recipe by vkAceastă săptămână vine cu o rețetă ce-ți va încălzi sufletul: papricaș de pui cu găluște îmbogățite cu unt și verdețuri proaspete. Rezultatul? O mâncare de neuitat!
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
- Papricaș:
1 1 pui întreg (1.5-2 kg)
50 gr 50 grăsime de pasăre (rață sau gâscă)
3 3 cepe medii
5-6 5-6 căței de usturoi
2 2 ardei Kapia roșu
2 2 roșii mari
1 1 lingură rasă de sare
1/2 1/2 linguriță piper
1 1 lingură boia de ardei iute/dulce, PAPRIKA (15-20gr)
500 ml 500 apă sau supă de pui
- Pentru dresul de smântână la papricaș:
200 gr 200 smântână grasă (minim 20%)
2 2 linguri de făină de grâu
- Pentru găluștele de papricaș:
250 gr 250 făină de grâu
3 3 ouă întregi
1 1 linguriță de sare
250 ml 250 de apă (+/- 50 ml)
Directions
- Tocăm 3 cepe medii.
- Tocăm 5 căței de usturoi.
- Curățăm 2 ardei mari de cotor, semințe și nervuri albe. Apoi, îi tăiem în bastonașe și în cubulețe mari.
- Spălăm 2 roșii, le curătăm și le tăiem în cubulețe mari.
- Tranșăm puiul: separe pulpele, aripile, pieptul, și tăiem bucățile potrivit descripției din text.
- Pregătirea paprikașului:
- Încălzim 50 grame de grăsime de pasăre într-o cratiță mare.
- Adăugăm cei 5 căței de usturoi și amestecăm pentru jumătate de minut.
- Adăugăm ceapa tocată, o lingură rasă de sare și jumătate de linguriță de piper. Amestecăm.
- Adăugăm o lingură de boia de ardei iute și amestecăm pentru 2 minute.
- Adăugăm ardeii tocați și lăsăm să fiarbă încă 2 minute.
- Adăugăm roșiile tocate și amestecăm.
- Adăugăm carnea de pui și acoperim cu 500 ml de apă (sau supă de pui după preferință).
- Fierbem la foc mic timp de 2 ore.
- Pregătirea găluștelor:
- Într-un bol, amestecăm 250 g de făină, o linguriță de sare, 3 ouă și 250 ml de apă (ajustăm cantitatea dacă e necesar) pentru a obține un aluat moale. Lăsăm să se odihnească 10 minute.
- Într-o oală mare, fierbem 2 litri de apă cu o lingură de sare.
- Folosind o ustensilă adecvată, formăm găluștele și le fierbem în apa clocotită până se ridică la suprafață.
- Le scoatem cu o spumieră și le dăm drumul în apă rece pentru a opri fierberea și a elimina excesul de amidon.