Această mâncare de fasole păstăi, gătită la foc mic și îmbogățită cu usturoi, va fi o adevărată plăcere pentru papilele tale gustative.
Mâncare de fasole cu mujdei de usturoi
Recipe by vkMâncare de Fasole Păstăi scăzută cu Usturoi, însoțită de Mămăligă și Mujdei de Usturoi este, cu siguranță, o delicatesă ce te va cuceri. Gustul autentic, aroma intensă de usturoi și mujdei, te vor transporta în amintirile culinare ale trecutului.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
2 kg 2 fasole păstăi, proaspete
4-5 4-5 cepe medii
1 1 căciulie de usturoi
1/2 1/2 linguriță piper
2 2 lingurițe de sare sau după gust
50 ml 50 ulei fl. soarelui
1 1 legătură de mărar proaspăt
300-500 300-500 ml apă
Directions
- Tai ceapa în cubulețe mărunte. Pentru 2 kg de păstăi folosesc aproximativ 5 cepe medii (300-400 de grame de ceapă).
- Folosesc aproximativ 10 căței de usturoi mari. Fărâm fiecare cățel sub lama cuțitului și îl mărunțesc.
- Toc mărunt frunzulițele din jumătate din legătura de mărar.
- Adaug 50 ml de ulei în oală.
- Pun cele 5 cepe tocate mărunt.
- Adaug aproape jumătate din cantitatea de usturoi.
- Adaug 2 lingurițe de sare și o jumătate de linguriță de piper proaspăt râșnit.
- Amestec totul la rece.
- Adaug păstăile albe, late (curățate și spălate anterior).
- Adaug aproximativ jumătate de litru de apă.
- Pun capacul pe oală, lăsând o mică fantă pentru abur.
- Las la foc moderat până când începe să fiarbă.
- După ce începe să fiarbă, reduc focul la minim și las să fiarbă până când fasolea e gata (aproximativ o oră).
- După 40 de minute, verific fasolea. Las-o până când se evaporă aproape toată apa, și apoi o gătesc fără capac.
- După încă 15 minute, adaug restul de usturoi și las să se gătească încă 5 minute.
- Opresc focul și adaug mărarul tocat deasupra.
- Mâncărica o poți servi cu mămăliguță și mujdei de usturoi.