După cum știi, pastele sunt mereu în topul preferințelor. Așa că m-am gândit să îți prezint rețeta pentru cele mai cremoase paste cu sos de smântână pe care le-ai gustat vreodată, îmbogățite cu savurosul spanac și ciuperci champignon.
Paste cremoase cu Sos de Smântână, Spanac și Ciupercuțe
Recipe by vkAceste paste cu smântână și spanac nu doar că sunt delicioase, dar se prepară într-un timp record și sunt perfecte pentru o masă rapidă. Modelul de paste în formă de cochilie este ideal, deoarece nu doar că reține bine sosul, dar și stochează o cantitate generoasă din el.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
500 g 500 paste cochilie de calitate
150 g 150 baby spanac proaspăt
250 g 250 ciuperci Champignon
100-150 g 100-150 parmezan
200 g 200 smântână lichidă
200 g 200 smântână fermentată
15 ml 15 ulei de măsline
15 g 15 unt 82% grăsime
1/2 1/2 linguriță piper măcinat
5-7 5-7 căței de usturoi
10 g 10 sare pentru paste (la fiert)
1/2 1/2 linguriță de sare la sosul de smântână
zeama de la o jumătate de lămâie
1 1 legătură pătrunjel proaspăt
250 ml 250 apă de la pastele fierte
Directions
- Pune apa la fiert. Când începe să clocotească, adaugă sarea.
- Adaugă pastele în apa clocotită și lasă-le să fiarbă timp de 8 minute.
- Într-o cratiță, acoperă fundul cu ulei de măsline și adaugă untul.
- Presează usturoiul și adaugă-l în cratiță.
- Adaugă ciupercile în cratiță și lasă-le la prăjit.
- Adaugă piperul și sarea.
- După ce ciupercile s-au rumenit, redu focul și adaugă smântâna lichidă și smântâna fermentată.
- Amestecă până la omogenizare.
- Adaugă 250 ml de apă de la paste și amestecă.
- Adaugă pastele fierte în sos și amestecă până se îmbină bine ingredientele.
- Rade parmezanul și adaugă-l în sos.
- Adaugă baby spanacul și amestecă până se înmoaie.
- Stoarce jumătate de lămâie peste sos și amestecă.
- Adaugă pătrunjelul (proaspăt sau congelat).
- Servește pastele cu un pic de parmezan ras deasupra, o picătură de ulei de măsline și puțin piper proaspăt măcinat.