• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Pastramă de Porc afumată – Cum se face pastrama – Mamă… deja îmi plouă în gură…
Cină / Prânz

Pastramă de Porc afumată – Cum se face pastrama – Mamă… deja îmi plouă în gură…

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

În rândurile următoare, voi dezvălui cum se pregătește pastrama de porc. Pastramă din ceafă de porc, condimentată după metode tradiționale și afumată timp de două zile prin alternarea fumului rece cu cel cald.

Pastramă de Porc afumată

Pastramă de Porc afumată

Recipe by vk

De mult timp îmi doream să savurez o pastramă de porc afumată, mai exact o pastramă din ceafă de porc, condimentată după metode tradiționale, afumată timp de două zile prin alternarea fumului rece cu cel cald, pentru a obține cea mai delicioasă pastramă de porc.

Print

Ingredients

  • 5 kg 5 ceafă de porc

  • 15 gr 15 sare la kg de carne

  • 5 gr 5 fulgi de ardei iute

  • 5 gr 5 boia dulce

  • 5 gr 5 boabe de muștar

  • 5 gr 5 coriandru

  • 5 gr 5 usturoi granulat

  • 5 gr 5 ceapă granulată

  • 5 gr 5 cimbru

  • 4-5 4-5 frunzișuri de dafin

  • 50 gr 50 usturoi mărunțit

  • 10 gr 10 boabe de piper mărunțite

Directions

  • Amestecați toate condimentele pentru marinadă.
  • Puneți bucățile de carne într-un vas mare și turnați peste ele amestecul de condimente.
  • Lăsați carnea să se marineze la frigider timp de 3-5 zile, întorcând-o de câteva ori pe zi.
  • După marinare, scoateți carnea și clătiți-o bine sub jet de apă rece.
  • Puneți bucățile de carne într-un vas cu apă rece și lăsați-le să se desăreze pentru 2-3 ore, schimbând apa din oră în oră.
  • Scoateți carnea, uscați-o bine cu prosoape de hârtie și așezați-o pe un grătar la aer.
  • Lăsați carnea la aerisit pentru câteva ore sau peste noapte.
  • Preîncălziți fumătoarea sau cuptorul la o temperatură scăzută de aproximativ 120 de grade Celsius.
  • Așezați bucățile de carne în fumătoare sau cuptor și fumați-le/coaceți-le la temperatură scăzută pentru aproximativ 4-6 ore sau până când ating o temperatură internă de 70 de grade Celsius.
  • După ce este gata, lăsați pastrama să se răcorească înainte de a o felia.

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Spanac cu Ciuperci – O bunătate de care nu te mai saturi

Această rețetă de spanac cu ciuperci servită alături de mămăligă este un adevărat elixir pentru…

Cină / Prânz

Guanciale Făcut în casă – Falcă de purcel Condimentată și maturată

Dacă n-ai avut ocazia să guști așa ceva până acum, te îndemn să încerci această…

Prăjituri / Dulciuri

Rulada Pavlova, perfectă pentru orice ocazie –  O rețetă care te va cuceri

Prăjituri / Dulciuri

Jerbo – Bomboane de casă

Cină / Prânz

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

Ovo-Lacto-Vegetarian

 Rulouri de spanac și telemea – Rețetă super RAPIDĂ și GUSTOASĂ

Rețete pentru Iarnă

Ardei Iuți pentru Iarnă – Ardei iuți în sos de Roșii – Gust intens, de nerefuzat

Această rețetă privind conservarea ardeilor iuți în sos de roșii pentru iarnă este excepțională. Gustul…

Cină / Prânz

Tocană de ceapă cu carne de porc – Consistentă și plină de arome autentice

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.