Acest pilaf nu este doar un fel de mâncare, ci o celebrare a gusturilor și aromelor care definesc un pilaf autentic. Fiecare ingrediente contribuie la crearea unei simfonii de arome ce transformă fiecare masă într-un moment special.

Pilaf cu Pui și Legume la Cuptor
Recipe by vkCel mai delicios pilaf cu pui și legume pe care l-ați încercat vreodată se află chiar aici. Rețeta aceasta, detaliată pas cu pas, nu doar că este garantată să vă satisfacă papilele gustative, dar promite și o experiență culinară memorabilă.
Imaginați-vă un orez aromat, îmbogățit cu legume proaspete și bucăți suculente de pui, toate perfect rumenite la cuptor.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
- Ingrediente pentru pilaf cu legume:
300 gr 300 orez
800-900 ml 800-900 supă de pui sau apă rece
1 1 ardei gras roșu
1 1 ardei gras galben
1 1 roșie tăiată în cubulețe (fără semințe)
30 gr 30 untură de pasăre, sau 30 gr unt, sau 50 ml ulei fl. soarelui
100-150 gr 100-150 morcov
3 3 cepe medii
1-2 leg. 1-2 ceapă verde
2 2 căței de usturoi
200-250 ml 200-250 suc de roșii
câteva fire de pătrunjel, tocate mărunt
sare și piper după gust
2-3 2-3 frunzulițe de dafin
1/2 1/2 linguriță fulgi de ardei iute
- Pregătirea cărnii de pui, condimente:
1-1.2 kg 1-1.2 pulpe de pui
1 1 lingură de grăsime de pasăre sau 30 ml ulei fl. soarelui
8 8 căței de usturoi
1 1 linguriță rasă de sare
1/2 1/2 linguriță piper proaspăt râșnit
1 1 lingură ardei iute, tocat cubulețe mărunte (fin)
Directions
- Preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
- Într-o tigaie, adaugă o lingură de untură de pasăre și las-o să se topească.
- Toacă 3 cepe mărunt și adaugă-le în tigaie. Sotează-le cu sare și piper pentru 2-3 minute.
- Adaugă 3 frunze mici de dafin și 2 căței de usturoi tocați.
- Opțional, adaugă jumătate de linguriță de fulgi de ardei iute și amestecă.
- Adaugă un morcov ras, un ardei roșu și unul galben tăiați și amestecă.
- Adaugă o roșie tocată și ceapă verde tocată în tigaie și amestecă.
- Toarnă jumătate dintr-un litru de supă de pui și lasă să fiarbă 3 minute.
- Adaugă 300 grame de orez spălat și înmuiat, amestecă și sotează timp de 3 minute.
- Transferă amestecul într-o tavă de cuptor.
- Toarnă 250 ml de suc de roșii peste amestecul de orez și adaugă supă de pui după necesitate.
- Într-un bol separat, condimentează 1 kg de pulpe de pui cu sare, piper, usturoi tocat și ardei iute. Adaugă o lingură de untură de pasăre și amestecă bine.
- Așază pulpele de pui peste amestecul de orez în tavă.
- Coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 110 minute, verificând și ajustând nivelul de lichid dacă este necesar.
- Scoate tava din cuptor și presară pătrunjel tocat deasupra.
- Servește pilaful cald și bucură-te de combinația de arome și texturi.