Pizza de Casă Rețetă Rapidă | Aluat Special de Pizza | Pizza de Casă
Recipe by CristinaPizza de casă cu aluat homemade – Totul este excepțional de gustos și aromele care au umplut bucătăria sunt impresionante. Am preparat trei variante de pizza de casă: pentru adulți, copii și criză. Indiferent că e vorba despre pizza cu brânză, pizza cu salam sau focaccia, toate au ieșit incredibil de bune, iar aluatul de casă pentru pizza este excelent
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
- Pentru aluat:
600 g 600 făină albă
7 g 7 drojdie uscată sau 20 g drojdie proaspătă
1 1 linguriță de zahăr
1 1 linguriță de sare
250-300 ml 250-300 apă
1 1 lingură ulei măsline
- Topping Pizza adulți:
1 1 lingură ulei măsline
100 g 100 sos de roșii
30 g 30 salam crud uscat
100 g 100 cașcaval
30 g 30 parmesan
100 100 mozzarella
30 g 30 porumb
50 g 50 ciuperci
sare, piper și puțin ulei pește
- Topping Pizza copii:
1 1 lingură ulei măsline
100 g 100 sos de roșii
150 g 150 cașcaval
30 g 30 parmesan
100 g 100 mozzarella.
- Topping Pizza criză (Focacia):
2 2 linguri ulei măsline
1 1 linguriță usturoi
o crenguță rozmarin
30 g 30 parmesan
sare, piper după gust
Directions
- Amestecați apa, drojdia, zahărul, făina și sarea. Frământați minim 10 minute (manual sau cu un robot de bucătărie).
- Lăsați aluatul să se odihnească acoperit pentru 30 de minute.
- Întindeți aluatul pe un blat înfăinat, frământându-l încă 3-4 minute. Împărțiți aluatul în 3 bucăți egale și lăsați-le să crească sub un bol încă 15 minute.
- Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Luați o bilă de aluat, apăsați ușor pe mijloc și întindeți aluatul spre margini cu degetele.
- Rotați aluatul între mâini, formând baza de pizza.
- Aplicați sosul de roșii și adăugați toppingurile preferate (salam, ciuperci, cașcaval, mozzarella etc.).
- Condimentați cu sare, piper și ulei de măsline.
- Plasați pizza pe o tavă pregătită și coaceți în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 10 minute.
- Scoateți pizza din cuptor, tăiați-o în felii și serviți-o caldă.