• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » „Pizza” Tradițional Românească – Prima „Piță” – Mamă, cum e!
Cină / Prânz

„Pizza” Tradițional Românească – Prima „Piță” – Mamă, cum e!

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Îmi aduc aminte de tabăra din acel an când am savurat pentru prima dată o pizza autentică, chiar dacă prețul de 30 de lei părea exorbitant pentru acea vreme. Chiar dacă o mare parte din pizza a rămas în farfurie, experimentarea acelei arome noi a alimentat speranța unor zile mai bune.

Și iată că suntem aici, într-o lume unde pizza nu mai este un lux, ci o parte integrantă a dietei noastre. Deși am parcurs un drum lung, suntem conștienți că avem totodată spațiu să ne îmbunătățim și să explorăm.

"Pizza" Tradițional Românească

“Pizza” Tradițional Românească

Recipe by vk

De ce „Pizza tradițional românească”? Deoarece, cu peste 30 de ani în urmă, am început să explorăm noi delicii culinare în tandem cu gustul libertății nou câștigate. În zilele în care „paștele cu bulion, sare și piper” constituiau un festin, apariția pizzei a fost ca o revelație. A reprezentat primul nostru contact cu o cultură și o bucătărie ce până atunci ne erau necunoscute. A fost o reinterpretare neobișnuită, dar, în același timp, o incursiune reușită într-o lume a gusturilor noi, un pas către convingerea că există un orizont culinar mai larg.

Print

Ingredients

  • Ingrediente aluat de pizza:
  • 250 gr 250 făină de grâu

  • 20 gr 20 drojdie proaspătă

  • 1 1 linguriță de zahăr, pentru activarea drojdiei

  • 30-50 ml 30-50 apă călduță pentru activarea drojdiei

  • 50-100 ml 50-100 apă pentru aluat

  • 1/2 1/2 linguriță de sare

  • 1 1 lingură de ulei pentru aluat

  • Topping pentru pizza:
  • 150 gr 150 salam

  • 2-3 2-3 cârnați cabanos

  • 150-200 gr 150-200 șuncă presată

  • 150-200 gr 150-200 cașcaval

  • 4-6 4-6 ouă, în funcție de mărime

  • câteva felii de ardei gras sau ardei kapia

  • câteva măsline

  • 1/2 1/2 linguriță de sare

  • Pentru sosul de tomate:
  • 200 ml 200 apă rece

  • 50-60 gr 50-60 pastă de tomate

  • sare și piper după gust

  • 1 1 linguriță de zahăr

  • Opțional, adăugați ce condimente doriți.

Directions

  • Pregătirea aluatului:
  • Puneți 250 grame de făină de grâu într-un bol și faceți o gropiță în mijloc.
  • Adăugați 20 grame de drojdie în gropiță, o linguriță de zahăr și puțină apă călduță pentru a activa drojdia. Amestecați.
  • Adăugați jumătate de linguriță de sare în jurul gropiței, fără a atinge drojdia.
  • Încorporați făina și adăugați aproximativ 50 ml de apă călduță pentru a forma aluatul.
  • Transferați aluatul într-un vas, ungeți-l cu ulei de floarea-soarelui și acoperiți-l. Lăsați-l să crească timp de 30 de minute.
  • Pregătirea ingredientelor pentru topping:
  • Tăiați cabanosul în rondele, salamul și șunca în cubulețe mici.
  • Radeți aproximativ 150-200 grame de cașcaval.
  • Tăiați un ardei gras sau capia în felii.
  • Într-un bol separat, bateți 6 ouă și adăugați sare și piper după gust.
  • Pregătirea sosului:
  • În 200 ml de apă rece, adăugați 2 linguri de pastă de tomate și amestecați.
  • Condimentați sosul cu sare, piper și o linguriță de zahăr pentru a tăia aciditatea.
  • Asamblarea și coacerea pizzei:
  • Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
  • Întindeți aluatul într-o tavă unsă cu ulei și lăsați-l să crească pentru încă 10 minute.
  • Întindeți sosul de roșii peste aluat folosind o pensulă.
  • Adăugați cabanosul, salamul și șunca peste sos.
  • Amestecați cașcavalul ras cu ouăle bătute și întindeți amestecul peste pizza.
  • Adăugați feliile de ardei deasupra.
  • Coaceți pizza în cuptorul preîncălzit pentru 40-45 de minute.
  • Lăsați pizza să se răcească puțin înainte de a o tăia și servi.
  • Bucurați-vă de pizza tradițional românească, plină de amintiri și gusturi delicioase.

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de Pui A la Grec

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de cartofi de POST – Acrită cu un ingredient secret 

Rețete pentru Iarnă

Zacuscă de ghebe gustoasă și aromată – Rețetă transmisă din generație în generație

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de chimen (de post) – Un preparat extrem de simplu, dar surprinzător de gustos și reconfortant

Cină / Prânz

Dacă ai câțiva CREVEȚI fă aceste PASTE super RAPIDE și EXTREM de Delicioase

Cină / Prânz

Cele mai cremoase și rapide Paste Fusilli cu Conopidă

Cină / Prânz

Lapte Acru din lapte de vacă cu Mămăligă – Iaurt cremos de casă – Doamne… bine mai arată!

Am preparat rețeta de lapte acru a bunicii, acompaniat de o mămăligă autentică. Este un…

Cină / Prânz

Costiță cu fasole în doar câteva minute – Rețeta rapidă și delicioasă 

Iată ce ingrediente îți sunt necesare pentru această rețetă: costiță de porc, fasole boabe, ceapă,…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.