Nici nu încape discuție! Această prăjitură de mere, răsturnată, este un deliciu. Mere coapte, scorțișoară, unt, toate fac ca acest desert de casă cu mere să fie un deliciu.
![Prăjitură cu Mere (răsturnată)](https://ed8x7xgerv7.exactdn.com/wp-content/uploads/2023/10/maxresdefault-46.jpg?strip=all&lossy=1&resize=530%2C530&ssl=1)
Prăjitură cu Mere (răsturnată)
Recipe by vkUn dulce de casă ușor de făcut, cu ingrediente puține, care te va încânta cu siguranță. O rețetă de casă cu mere, potrivită pentru toate gusturile, mai ales pentru cei mici. Ingredientele pentru prăjitura de Mere, RĂSTURNATĂ, mai jos în descriere, iar rețeta acestui desert de casă cu mere, pas cu pas, în videoclip.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
Aproximativ 1,5 kg Aproximativ 1,5 mere dulci
200 g 200 făină de grâu
250 g 250 unt 82% grăsime
1/4 1/4 linguriță de sare
100 g 100 zahăr, sau după gust
1/4 1/4 linguriță scorțișoară
20 g 20 extra zahăr pentru aluatul fraged
50 g 50 nucă mărunțită la cuțit
Directions
- Curăță merele și taie-le în jumătate.
- Scoate cotorul și semințele.
- Preîncălzește cuptorul la 190°C.
- Întinde 150 g de unt într-o tigaie adâncă, cu un diametru de 22-25 cm.
- Presară 100 g de zahăr peste unt și adaugă un vârf de linguriță de scorțișoară.
- Aranjează jumătățile de măr peste amestecul de unt și zahăr.
- Coace în cuptorul preîncălzit pentru 60 de minute.
- Mărunțește 50 g de miez de nucă.
- Într-un bol, amestecă 200 g de făină, 100 g de unt rămas, sarea, nucile mărunțite și 20 g de zahăr.
- Frământă până se formează un aluat fraged și lasă-l să se odihnească până sunt gata merele.
- După ce merele au fost coapte, întinde aluatul într-o formă rotundă, cu un diametru puțin mai mare decât cel al tăvii.
- Pune aluatul peste mere și coace din nou la 180°C pentru 40 de minute.
- Lasă tarta să se răcească pentru 5-10 minute.
- Pune o farfurie peste tigaie și răstoarnă tarta pe farfurie.