Nu mai e nevoie să stai ore în șir în bucătărie, deoarece această delicatesă se realizează în câteva minute. Combinând brânza cremoasă cu biscuiții aromati, rezultatul este un desert de neuitat. Perfectă pentru momente speciale cu cei dragi sau pentru un simplu răsfăț de weekend.
Prăjitură fără coacere
Recipe by vkDorești o prăjitură delicioasă, dar timpul îți este limitat? Această rețetă de prăjitură fără coacere, cu cremă de brânză și blat din biscuiți, este soluția ideală pentru tine! Cu o textură aerată și un gust dulce, te va face să te simți în rai.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
300 g 300 biscuiți cu cacao
150 g 150 unt topit
30-40 ml 30-40 lapte
20 g 20 fulgi de migdale
600 g 600 cremă de brânză
250 g 250 mascarpone
coajă rasă de la 1 lămâie bio
10-15 ml 10-15 extract de vanilie
400 ml 400 lapte condensat îndulcit de 10% grăsime
Zeamă de la 1/2 lime
Ornăm prăjitura cu nucă de cocos și coajă de portocală confiată
Directions
- Pregătirea aluatului de biscuiți:
- Mărunțiți 300 de grame de biscuiți cu cacao.
- Folosiți un blender vertical pentru a-i mărunți bine.
- Adăugați 150 de grame de unt topit treptat până ajungeți la consistența dorită și încorporați-l în biscuiți.
- Adăugați 30-40 ml de lapte.
- Adăugați 20 de grame de fulgi de migdale și amestecați bine.
- Adunați totul într-o biluță.
- Pregătirea cremei:
- Amestecați 600 de grame de cremă de brânză cu 250 de grame de mascarpone.
- Adăugați răzătura de la o lămâie, extract de vanilie (10-15 ml) și 400 ml de lapte condensat îndulcit de 10% grăsime.
- Adăugați zeama de la jumătate de lime (sau 10-15 ml zeamă de lămâie).
- Amestecați bine până obțineți o cremă fină.
- Lăsați crema la frigider timp de 15 minute.
- Asamblare:
- Întindeți aluatul de biscuiți pe o folie, în formă dreptunghiulară.
- Îndepărtați marginile neregulate și obțineți forma dorită.
- Întindeți pe aluat ¾ din crema de brânză, lăsând 3 cm liberi pe o latură.
- Adăugați fulgi de migdale pe cremă.
- Rulați aluatul împreună cu crema.
- Puneți la congelator timp de 15-20 minute.
- După ce a stat la congelator, tăiați capetele ruladei și acoperiți-o cu restul de cremă.
- Presărați cu nucă de cocos.