Pui cu Mazăre ca la Mama Acasă: Rețetă Autentică cu Ciocănele Suculente
Recipe by CristinaAceastă mâncare tradițională de mazăre cu ciocănele de pui este o rețetă reconfortantă, perfectă pentru o masă în familie. Sper să vă placă și să vă bucurați de acest preparat delicios!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
800 g 800 mazăre
9-10 9-10 ciocănele de pui
2 2 cepe medii
1 1 căciulie de usturoi
5 g 5 sare
1/2 1/2 linguriță piper râșnit
4 4 frunzulițe de dafin
2 2 morcovi medii
2 2 linguri pastă de tomate
50-60 ml 50-60 ulei de măsline
100 ml 100 vin roșu
400 ml 400 suc de roșii
400 ml 400 apă
Directions
- Încingeți uleiul într-o oală și rumeniți ciocănelele pe toate părțile. Scoateți-le și păstrați-le deoparte.
- În aceeași oală, căliți ceapa și usturoiul. Adăugați sarea, piperul, dafinul și morcovii.
- Adăugați pasta de tomate și lăsați să se gătească un minut.
- Introduceți ardeiul gras, vinul și lăsați să se evapore alcoolul.
- Adăugați ciocănelele înapoi în oală, împreună cu sucul de roșii și apa. Fierbeți la foc mic timp de 20 de minute.
- Adăugați mazărea clătită sub jet de apă rece și fierbeți încă 15-20 de minute.