• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Pui Shanghai – Le poți spune degețele de pui – O rețetă Chinezească – Mamă, ce bun e
Cină / Prânz

Pui Shanghai – Le poți spune degețele de pui – O rețetă Chinezească – Mamă, ce bun e

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Această rețetă cu piept de pui va aduce cu siguranță zâmbete de satisfacție pe fața oricui o degustă. Mâncarea asiatică, în special această rețetă chinezească, se potrivește de minune la petrecerile copiilor, dar nu numai. Cu o textură crocantă și un gust irezistibil, invitații vor fi cuceriți de acest deliciu.

Pui Shanghai

Pui Shanghai

Recipe by vk

Cu doar câteva ingrediente, vei impresiona pe toată lumea, indiferent de vârstă. Deși i s-ar putea spune „degețele de pui”, în realitate este vorba despre rețeta chinezească „PUI SHANGHAI”. Obții un pui extrem de crocant și delicios, fiind în același timp ușor de preparat.

Print

Ingredients

  • 500-600 g 500-600 piept de pui

  • 1 1 ou

  • 4 4 căței de usturoi

  • 10-15 g 10-15 ghimbir proaspăt

  • 1 g 1 sare pentru bătut ouăle + 1 linguriță la ”aluatul” pentru piept

  • 1/2 1/2 linguriță piper negru, sau piper chinezesc, piper Sichuan, pentru extra aromă

  • 1/2 1/2 linguriță fulgi de ardei iute

  • 1 1 pliculeț de praf de copt

  • 20 g 20 amidon de porumb

  • 200 g 200 făină de grâu

  • aprox. 200 ml apă rece

  • 20 g 20 semințe de susan alb

  • 10-15 ml 10-15 ulei floarea-soarelui

  • 1 litru 1 ulei de floarea-soarelui, special pentru prăjit, sau orice alt ulei special pentru prăjit

Directions

  • Curăță aproximativ 10-15 grame de ghimbir și aceeași cantitate de usturoi (aproximativ 4 căței).
  • Rade ghimbirul și usturoiul pe răzătoarea mică.
  • Toacă combinația de ghimbir și usturoi mărunt pe un tocător.
  • Adaugă peste aceasta o linguriță de sare pentru a ajuta la tocare și amestecă bine până obții o pastă fină.
  • Folosește un piept de pui de aproximativ 600 de grame.
  • Taie pieptul de pui în jumătate, apoi în fâșii de aproximativ un centimetru grosime și lățime.
  • Într-un vas mare, bate un ou cu un vârf de linguriță de sare.
  • Adaugă pasta de usturoi și ghimbir peste ou.
  • Adaugă 200 grame de făină, 20 grame de amidon, 10 grame de praf de copt, jumătate de linguriță de fulgi de ardei iute, un vârf de linguriță sau jumătate de linguriță de piper (preferabil piper Sichuan), două linguri de susan alb și 10-15 mililitri de ulei de floarea soarelui.
  • Adaugă 200 de mililitri de apă și amestecă până obții o compoziție omogenă, fără cocoloașe. Dacă e nevoie, adaugă mai multă apă.
  • Adaugă pieptul de pui tăiat în aluat și amestecă bine astfel încât fiecare bucată de pui să fie acoperită în mod egal cu aluat. Poți lăsa la marinat 2-3 ore sau chiar până a doua zi, dar poți și să îl prăjești imediat.
  • Încinge ulei (de preferat un ulei de floarea soarelui high oleic) într-un wok sau o tigaie adâncă.
  • Folosește un bețișor de bambus pentru a testa temperatura uleiului. Dacă bețișorul scoate bule atunci când este introdus în ulei, e gata pentru prăjire.
  • Prăjește bucățile de pui în aluat până devin aurii și crocante, aproximativ 3-4 minute pentru fiecare tranșă.
  • Scoate bucățile de pui prăjite pe un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Ciorbă / Supă / Borș

Cea mai Cremoasă Ciorbă de Burtă – GATA în 45 de MINUTE cu Tefal Cook4Me Touch cu conexiune WI-FI

Cină / Prânz

O idee care s-a transformat într-un deliciu – Tocăniță de ciuperci cu pui 

Salate

Salată Cubuleț – Rețetă ușoară, delicioasă și plină de vitamine

Pregătirea acestei salate este un adevărat spectacol culinar! Secretul acestei salate stă în alegerea celor…

Cină / Prânz

Rețetă cu pește – Sigur nu ai mâncat așa ceva – Rețetă Lasagna cu sos Bechamel 

Cină / Prânz

Pate de Ficat [CE PICĂ UȘOR] | Pate de Casă | Pate din Ficat de Pasăre

Cină / Prânz

Tocăniță de Ciuperci – Tocăniță gustoasă și savuroasă – Tocăniță de ciuperci cu Pui, smântână, ceapă, usturoi și Mămăliguță

Ce ai putea dori mai mult când ai la dispoziție această ciulama delicioasă, o tocăniță…

Cină / Prânz

Creveți suculenți în sos cremos de smântână și parmezan

Rețete pentru Iarnă

Impresionează-ți papilele gustative – Castraveți murați în suc de roșii

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.