Această rețetă cu piept de pui va aduce cu siguranță zâmbete de satisfacție pe fața oricui o degustă. Mâncarea asiatică, în special această rețetă chinezească, se potrivește de minune la petrecerile copiilor, dar nu numai. Cu o textură crocantă și un gust irezistibil, invitații vor fi cuceriți de acest deliciu.

Pui Shanghai
Recipe by vkCu doar câteva ingrediente, vei impresiona pe toată lumea, indiferent de vârstă. Deși i s-ar putea spune „degețele de pui”, în realitate este vorba despre rețeta chinezească „PUI SHANGHAI”. Obții un pui extrem de crocant și delicios, fiind în același timp ușor de preparat.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
500-600 g 500-600 piept de pui
1 1 ou
4 4 căței de usturoi
10-15 g 10-15 ghimbir proaspăt
1 g 1 sare pentru bătut ouăle + 1 linguriță la ”aluatul” pentru piept
1/2 1/2 linguriță piper negru, sau piper chinezesc, piper Sichuan, pentru extra aromă
1/2 1/2 linguriță fulgi de ardei iute
1 1 pliculeț de praf de copt
20 g 20 amidon de porumb
200 g 200 făină de grâu
aprox. 200 ml apă rece
20 g 20 semințe de susan alb
10-15 ml 10-15 ulei floarea-soarelui
1 litru 1 ulei de floarea-soarelui, special pentru prăjit, sau orice alt ulei special pentru prăjit
Directions
- Curăță aproximativ 10-15 grame de ghimbir și aceeași cantitate de usturoi (aproximativ 4 căței).
- Rade ghimbirul și usturoiul pe răzătoarea mică.
- Toacă combinația de ghimbir și usturoi mărunt pe un tocător.
- Adaugă peste aceasta o linguriță de sare pentru a ajuta la tocare și amestecă bine până obții o pastă fină.
- Folosește un piept de pui de aproximativ 600 de grame.
- Taie pieptul de pui în jumătate, apoi în fâșii de aproximativ un centimetru grosime și lățime.
- Într-un vas mare, bate un ou cu un vârf de linguriță de sare.
- Adaugă pasta de usturoi și ghimbir peste ou.
- Adaugă 200 grame de făină, 20 grame de amidon, 10 grame de praf de copt, jumătate de linguriță de fulgi de ardei iute, un vârf de linguriță sau jumătate de linguriță de piper (preferabil piper Sichuan), două linguri de susan alb și 10-15 mililitri de ulei de floarea soarelui.
- Adaugă 200 de mililitri de apă și amestecă până obții o compoziție omogenă, fără cocoloașe. Dacă e nevoie, adaugă mai multă apă.
- Adaugă pieptul de pui tăiat în aluat și amestecă bine astfel încât fiecare bucată de pui să fie acoperită în mod egal cu aluat. Poți lăsa la marinat 2-3 ore sau chiar până a doua zi, dar poți și să îl prăjești imediat.
- Încinge ulei (de preferat un ulei de floarea soarelui high oleic) într-un wok sau o tigaie adâncă.
- Folosește un bețișor de bambus pentru a testa temperatura uleiului. Dacă bețișorul scoate bule atunci când este introdus în ulei, e gata pentru prăjire.
- Prăjește bucățile de pui în aluat până devin aurii și crocante, aproximativ 3-4 minute pentru fiecare tranșă.
- Scoate bucățile de pui prăjite pe un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.