Rețetă foarte rapidă de Gogoși cu lingura
Recipe by CristinaRețetă foarte rapidă de Gogoși cu lingura, o delicatesă care va aduce zâmbete pe fețele tuturor, indiferent de vârstă. Gata într-un timp record, această rețetă este perfectă pentru momentele în care poftiți la ceva dulce, dar nu vreți să petreceți ore în șir în bucătărie. Aceste gogoși pufoase, aromate și incredibil de ușor de făcut, sunt visul oricărui iubitor de dulciuri. Cu un exterior crocant și un interior aerat și moale, ele sunt pur și simplu irezistibile. Și cel mai bun lucru? Nu aveți nevoie de forme speciale sau de multe pregătiri. Tot ce vă trebuie este un bol, câteva ingrediente de bază și… o lingură!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
500 g 500 făină
20 g 20 zahăr
10 g 10 zahăr vanilat
21 g 21 drojdie proaspătă
350 ml 350 lapte cald
4 g 4 sare
Directions
- Faceți o gaură în mijlocul făinii și adăugați zahărul și zahărul vanilat. Adăugați drojdia proaspătă în centru și amestecați ușor cu făina și zahărul.
- Încorporați treptat laptele cald, amestecând pentru a activa drojdia. Adăugați sarea pe lateral, astfel încât să nu intre în contact direct cu drojdia.
- Frământați (sau amestecați) până obțineți un aluat moale și lipicios. Acoperiți aluatul cu un sac de plastic și lăsați-l să crească timp de cel puțin o oră.
- Încălziți uleiul într-o tigaie adâncă.
- Cu ajutorul unei linguri de înghețată (trecută prin ulei pentru a preveni lipirea), luați porții din aluat și le puneți în uleiul încins.
- Prăjiți gogoșile timp de 3-4 minute până devin aurii și pufoase, întorcându-le o dată pentru a se prăji uniform.
- Scoateți gogoșile pe un grătar pentru a scăpa de excesul de ulei.
- Serviți gogoșile calde, simple sau cu dulceață de mere și lapte condensat, după preferințe.