• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Rețetă Negresă Autentică – Negresă cu Glazură de Ciocolată – Cum se face Negresa
Prăjituri / Dulciuri

Rețetă Negresă Autentică – Negresă cu Glazură de Ciocolată – Cum se face Negresa

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Negresa a rămas în memoria multora dintre noi ca desertul predilect al copilăriei. Fiecare înghițitură ne transpune înapoi în vremea când eram mici și lipsiți de griji, când singurele preocupări erau joaca și dulciurile de casă pregătite de mama sau bunica.

Negresă cu glazură de Ciocolată

Negresă cu glazură de Ciocolată

Recipe by vk

Astăzi, vă prezint acest desert deosebit pe care vă îndemn să-l încercați. Voi include și lista de ingrediente pentru a vă arăta cât de simplu și cu cât de puține elemente puteți recrea acest deliciu: Negresa cu glazură de ciocolată.

Print

Ingredients

  • 250 g 250 făină de grâu

  • 250 g 250 zahăr brun (se poate folosi și alb/normal)

  • 50 g 50 cacao (alcalină)

  • 15 g 15 zahăr vanilat (sau 2-3 pliculețe de zahăr vanilinat)

  • 1 1 pliculeț praf de copt

  • 1/2 1/2 linguriță de sare

  • 4 4 ouă

  • 250 ml 250 lapte

  • 100 g 100 unt topit

  • Pentru glazura de ciocolată:
  • 200 g 200 ciocolată cu lapte

  • 50 g 50 ciocolată amară

  • 150 ml 150 de lapte

Directions

  • Cerneți ingredientele uscate (făină, cacao, praf de copt, zahăr vanilat, sare) printr-o sită într-un bol.
  • Asigurați-vă că făina se amestecă bine cu cacaoa și celelalte ingrediente uscate.
  • În alt bol, amestecați ingredientele umede: ouăle și zahărul brun, până când zahărul se dizolvă complet.
  • Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
  • Ungeți o tavă cu ulei și tapetați-o cu hârtie de copt, apoi ungeți hârtia cu puțin ulei.
  • Combinați ingredientele uscate cu cele umede, amestecând ușor pentru a nu activa glutenul din făină.
  • Turnați compoziția în tava pregătită și neteziți-o.
  • Bateți ușor tava pe masă pentru a elimina bulele de aer.
  • Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute sau până când trece testul scobitorii (scobitoarea inserată în centru iese curată).
  • Pentru glazură, topiți ciocolata pe baie de abur, amestecând cu laptele până la omogenizare.
  • După ce negresa este coaptă și a trecut testul scobitorii, scoateți-o și lăsați-o să se răcească pe un grătar timp de 10-15 minute.
  • Apoi turnați glazura de ciocolată peste negresa răcită.

Related Posts

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Sosuri | Sosul Roșu | Semipreparatul nr. 1 | Cum se face Sos de Roșii

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitura Tosca – De-a dreptul senzațională – Nu degeaba e una dintre cele mai căutate rețete de prăjituri

Prima mea întâlnire cu această prăjitură a fost memorabilă. Rapid, am înțeles de ce această…

Cină / Prânz

Mâncărică de linte roșie – Gata în doar 30 de minute

Cină / Prânz

Salată de CURCAN, mai bună decât Salata BOEUF

Cină / Prânz

Cele mai SUCULENTE Pulpe de Pui – Friptură de Pui la Tigaie cu Sos Smântână

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură de Mere – RĂSTURNATĂ – Desert de Casă cu Mere

Nici nu încape discuție! Această prăjitură de mere, răsturnată, este un deliciu. Mere coapte, scorțișoară,…

Cină / Prânz

Friptură de Porc cu Sos de Roșii – Cartofi la Cuptor cu Ceafă de Porc

Pentru această ceafă de porc preparată la cuptor, am folosit ingrediente simple și accesibile, pe…

Cină / Prânz

Mâncărică de fasole verde cu usturoi și carne de rață

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.