
Salată cu varză de Bruxelles
Recipe by vkSalată cu varză de Bruxelles – o explozie de arome și texturi!
Descoperă o combinație delicioasă de varză de Bruxelles crocantă, nuci și legume proaspete, îmbinate cu un dressing cremos. Simplu de preparat și gata în câteva minute, această salată transformă varza de Bruxelles într-o adevărată delicatesă. Adaugă mere, struguri sau fructe uscate pentru un plus de savoare!
Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
- Ingrediente pentru Salată cu varză de Bruxelles:
500 g 500 varză de bruxelles
250 g 250 fasole fiartă
100 g 100 miez de nucă
100 g 100 parmezan
5-6 5-6 fire de ceapă verde
3 3 jumătăți de ardei gras, diferite culori
- Pentru dressing:
90 ml 90 ulei de măsline
20 ml 20 oțet din struguri
20 ml 20 șampanie
3 3 căței de usturoi
zeama de la o lămâie
1 1 lingură miere de albine
1 1 linguriță muștar dijon
3 g 3 sare
Directions
- Prăjește nucile într-o tigaie uscată la foc mediu, amestecând frecvent, până devin ușor aurii și aromate. După răcire, freacă-le într-un șervet curat pentru a îndepărta coaja.
- Feliile subțiri de varză de Bruxelles se obțin cu o mandolină sau cu un cuțit bine ascuțit.
- Pregătește ardeiul și ceapa verde, tăindu-le fin.
- Clătește fasolea boabe în apă rece și las-o la scurs.
- Într-un bol mic, combină uleiul de măsline, muștarul Dijon, sarea, zeama de lămâie, mierea, șampania (opțional), oțetul și usturoiul mărunțit.
- Amestecă energic până la omogenizare.
- Într-un bol mare, combină varza de Bruxelles, ardeiul, ceapa verde, fasolea boabe și nucile prăjite.
- Adaugă parmezanul ras și amestecă bine.
- Toarnă dressingul peste salată și amestecă din nou, astfel încât toate ingredientele să fie bine acoperite.
- Lasă salata să stea 10-15 minute pentru ca aromele să se combine.
- Servește-o alături de pâine prăjită sau lipie subțire.