• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Salată cu varză de Bruxelles – Rețeta care te va face să te îndrăgostești de această legumă
Cină / Prânz

Salată cu varză de Bruxelles – Rețeta care te va face să te îndrăgostești de această legumă

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Salată cu varză de Bruxelles

Salată cu varză de Bruxelles

Recipe by vk

Salată cu varză de Bruxelles – o explozie de arome și texturi!

Descoperă o combinație delicioasă de varză de Bruxelles crocantă, nuci și legume proaspete, îmbinate cu un dressing cremos. Simplu de preparat și gata în câteva minute, această salată transformă varza de Bruxelles într-o adevărată delicatesă. Adaugă mere, struguri sau fructe uscate pentru un plus de savoare!

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Ingrediente pentru Salată cu varză de Bruxelles:
  • 500 g 500 varză de bruxelles

  • 250 g 250 fasole fiartă

  • 100 g 100 miez de nucă

  • 100 g 100 parmezan

  • 5-6 5-6 fire de ceapă verde

  • 3 3 jumătăți de ardei gras, diferite culori

  • Pentru dressing:
  • 90 ml 90 ulei de măsline

  • 20 ml 20 oțet din struguri

  • 20 ml 20 șampanie

  • 3 3 căței de usturoi

  • zeama de la o lămâie

  • 1 1 lingură miere de albine

  • 1 1 linguriță muștar dijon

  • 3 g 3 sare

Directions

  • Prăjește nucile într-o tigaie uscată la foc mediu, amestecând frecvent, până devin ușor aurii și aromate. După răcire, freacă-le într-un șervet curat pentru a îndepărta coaja.
  • Feliile subțiri de varză de Bruxelles se obțin cu o mandolină sau cu un cuțit bine ascuțit.
  • Pregătește ardeiul și ceapa verde, tăindu-le fin.
  • Clătește fasolea boabe în apă rece și las-o la scurs.
  • Într-un bol mic, combină uleiul de măsline, muștarul Dijon, sarea, zeama de lămâie, mierea, șampania (opțional), oțetul și usturoiul mărunțit.
  • Amestecă energic până la omogenizare.
  • Într-un bol mare, combină varza de Bruxelles, ardeiul, ceapa verde, fasolea boabe și nucile prăjite.
  • Adaugă parmezanul ras și amestecă bine.
  • Toarnă dressingul peste salată și amestecă din nou, astfel încât toate ingredientele să fie bine acoperite.
  • Lasă salata să stea 10-15 minute pentru ca aromele să se combine.
  • Servește-o alături de pâine prăjită sau lipie subțire.

Related Posts

Rețetă de dietă – Mic Dejun La Cuptor cu ouă și legume – Sănătos și Delicios

iunie 16, 2025

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Pizza de Casă Rețetă Rapidă | Aluat Special de Pizza | Pizza de Casă

Prăjituri / Dulciuri

Cremă de Zahăr Ars… Fără Zahăr Ars?!

Cină / Prânz

Pălămidă pe foaie cu cartofi natur  – De acum doar așa voi găti peștele la tigaie

Pâine / Covrigi

Pâine din 6 ingrediente – Cea mai tare rețetă de pâine de casă

Ingredientele sunt simple și ușor de găsit, iar rezultatul final te va fascina. Preparată la…

Cină / Prânz

Cele mai bune paste CARBONARA | Paste cu CIUPERCI | Carbonara Rețeta Originală

Post

Prăjitură de măr în straturi – Desert de post

Cină / Prânz

Tocană de Pârjoluțe de Pâine – Atât de gustoasă, încât uiți că e de POST!

Cină / Prânz

Paste [PENNE] cu Sos de Roșii de POST

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.