Este un amestec perfect între salata orientală preparată iarna și salata de cartofi specifică primăverii și verii. Există și o variantă de post a acestei salate, fără ou, iar această alternativă se numește “Salată Orientală fără ou”.

Salată Orientală (cu ou, cartofi și ceapă)
Recipe by vkSalata Orientală este cea mai apreciată salată care combină cartofii cu ou, ceapă, gogoșari în oțet, măsline negre, pătrunjel și mărar proaspăt. Este un amestec perfect între salata orientală preparată iarna și salata de cartofi specifică primăverii și verii.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
1-1,5 kg 1-1,5 cartofi
2-3 2-3 cepe medii
5-6 5-6 ouă fierte tare
150-200 gr 150-200 măsline negre
5-6 5-6 felii gogoșar la oțet
50-60 ml 50-60 ulei fl. soarelui
50-60 ml 50-60 oțet de mere, sau după gust
5-6 5-6 fire de ceapă verde
sare după gust
1 1 linguriță de zahăr (pentru marinarea cepei)
Opțional, pătrunjel 1/2 legătură și o 1/2 legătură de mărar
Directions
- Spălați cartofii bine.
- Puneți cartofii în oală și adăugați o linguriță de sare.
- Fierbeți cartofii până când sunt moi (testați cu un cuțit, acesta trebuie să intre ușor).
- Lăsați-i să se răcească puțin, apoi curățați-i.
- Fierbeți ouăle până când sunt tari.
- Un truc pentru a testa dacă ouăle sunt fierte este să le învârtiți. Dacă se învârtesc rapid, înseamnă că sunt fierte.
- Tăiați ouăle pe jumătate și apoi în fâșiuțe.
- Tăiați două cepe albe medii și o ceapă roșie în fâșiuțe subțiri.
- Puneți ceapa într-un bol și asezonați-o cu 50 ml de oțet de mere (folosiți doar două linguri), jumătate de linguriță de sare și o linguriță de zahăr. Amestecați bine.
- Tocați câteva fire de ceapă verde.
- Tăiați 5 feliuțe de gogoșari la oțet în fâșiuțe.
- Tăiați cartofii în cubulețe de 1,5 cm.
- Adăugați cartofii în bolul cu ceapa murată.
- Adăugați gogoșarul, ceapa verde, o jumătate de legătură de mărar și o jumătate de legătură de pătrunjel tocate mărunt.
- Adăugați 150 grame de măsline negre și ouăle tăiate în feliuțe.
- Stropiți cu 50 ml de ulei de floarea-soarelui și 15-20 ml de oțet de mere. Amestecați bine.
- Lăsați salata să stea câteva ore pentru a absorbi aromele.