Am pregătit și varianta de șaorma la farfurie, pentru cei care preferă cu salată de varză, roșii și castraveți, ca în rețeta de șaorma originală.
Shaorma de pui cu de toate
Recipe by vkAm făcut cea mai bună șaorma din oraș, se înfulecă ușor, este cu adevărat delicioasă. Șaorma de pui cu tot ce trebuie, această șaorma de casă, cu maioneză rapidă de usturoi, cu siguranță va cuceri toate gusturile.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
1 kg 1 carne de Pui (Vită/Oaie);
300 gr 300 iaurt gras 10 %
30 ml 30 ulei de măsline
8 8 căței de usturoi zdrobiți
1 1 ceapă mică dată pe răzătoare
1 1 linguriță coriandru boabe (măcinat/pisat)
1 1 linguriță piper măcinat
2 2 lingurițe de sare
3-4 3-4 cuișoare (zdrobite, măcinate)
3-4 3-4 cardamon (măcinat în mojar)
1 1 praf de nucșoară
1/2 1/2 linguriță sumac
1/2 1/2 linguriță ghimbir
1/2 1/2 linguriță fulgi de ardei iute
1/2 1/2 linguriță chimion
1 1 linguriță boia de ardei
1/2 1/2 linguriță turmeric
1/2 1/2 linguriță scorțișoară
- Pentru rețeta de Shaorma:
lipie
varză tăiată fâșii subțiri (ca pentru salată)
castraveți murați după gust
felii roșii
maioneză de usturoi, după gust
ketchup după gust
cartofi prăjiți
- Pentru sosul de maioneză cu usturoi:
2 2 ouă întregi
100-150 ml 100-150 ulei de floarea soarelui
zeama de la o 1/2 de lămâie
1 1 linguriță muștar
sare și piper după gust
5-6 5-6 căței de usturoi sau după gust
Directions
- Pune iaurtul într-un bol mare. Adaugă uleiul de măsline și condimentele menționate.
- Zdrobește usturoiul și adaugă-l în amestec.
- Dacă dorești, adaugă și ceapa dată pe răzătoare.
- Amestecă bine ingredientele.
- Adaugă feliile de pui în acest amestec și asigură-te că sunt bine acoperite.
- Acoperă amestecul și lasă-l la rece pentru marinare timp de 24 de ore (sau mai puțin, dacă ești grăbit).
- Taie ardeiul iute în fășii subțiri după ce ai îndepărtat semințele.
- Într-un alt vas, prepară maioneza: mixează cele două ouă întregi, cei 7 căței de usturoi, muștarul dijon, sarea, zeama de lămâie și uleiul până obții o consistență cremoasă.
- Prăjește cartofii în ulei bine încins până devin aurii.
- Într-o tigaie separată, prăjește feliile de pui marinate până sunt bine făcute și au o culoare caramelizată.
- Taie carnea prăjită în fâșii subțiri.
- Asamblează shaorma folosind ingredientele pregătite și bucură-te de ea!