Secretul celor mai albe icre de crap
Recipe by CristinaAceastă rețetă de icre de crap este ideală pentru ocazii speciale și sărbători. Sper că te vei bucura de prepararea și degustarea acestei delicatese!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
200 g 200 icre de crap
1/2 1/2 linguriță sare
300 ml 300 ulei
2 2 linguri zeamă de lămâie
1 1 lingură apă minerală
Directions
- Pune icrele într-un bol. Adaugă sarea și amestecă ușor icrele pentru a le aerisi, până când încep să capete o nuanță mai albicioasă.
- Începe să adaugi uleiul de floarea soarelui, puțin câte puțin, amestecând constant. Continuă până când icrele au absorbit tot uleiul (aproximativ 300 ml).
- Storci sucul de lămâie peste icre și amestecă bine. Acest pas ajută la gătirea icrelor și la echilibrarea gustului.
- Dacă dorești o culoare mai deschisă, adaugă 1 linguriță de apă minerală și amestecă.
- Servește icrele pe pâine prăjită sau crackers, garnisite cu ceapă tocată și ghimbir marinat pentru un plus de aromă și textură.