Însoțită de pâine proaspătă și o ceașcă de cafea sau ceai, Shakshouka oferă o aventură culinară memorabilă. Urmează pașii pentru preparare și surprinde-ți cei dragi cu un mic dejun exotic și plin de mister.
Shakshuka
Recipe by vkShakshouka, o delicatesă orientală, combină sănătatea și gustul într-o singură farfurie. Cu ouă poșate într-un sos aromat de roșii și condimente selecționate, această mâncare îți va deveni rapid un favorit matinal.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
300 g 300 sau 600 g roșii decojite în suc propriu (dacă nu ai sos gata făcut), proaspete sau de la conservă
400 g 400 sos de pizza
1 1 ardei gras roșu
1 1 legătură pătrunjel
4-6 4-6 ouă
1 1 ceapă mare
3-4 3-4 căței de usturoi
20-30 ml 20-30 ulei de măsline
1 1 linguriță de sare, sau după gust
1 1 linguriță rasă de piper, sau după gust
1 1 linguriță rasă de turmeric, sau după gust
1 1 linguriță rasă de chimion, sau după gust
1 1 linguriță de boia dulce afumată, sau după gust
1/2 1/2 linguriță de fulgi de ardei iute, sau după gust
Directions
- Decojiți roșiile din conservă.
- Pregătiți sosul de pizza.
- Tăiați un ardei gras roșu în bastonașe și apoi în cubulețe.
- Tăiați o ceapă mărunt.
- Zdrobiți și mărunțiți usturoiul.
- Tocați pătrunjelul.
- Încălziți o tigaie de inox. Testați tigaia cu apă pentru a vedea dacă este potrivită pentru a găti. Apa ar trebui să danseze pe tigaie, fără a adera.
- Adăugați aproximativ 20 ml de ulei în tigaie.
- Adăugați ceapa tocată, sarea, usturoiul mărunțit și ardeiul gras roșu tăiat. Amestecați.
- Adăugați condimentele: piper, chimion, boia dulce afumată, turmeric și fulgi de ardei iute. Amestecați scurt.
- Adăugați 300 grame de roșii decojite și desfaceți-le în tigaie cu ajutorul unei linguri.
- Adăugați sosul de pizza sau roșiile suplimentare, în funcție de preferințele dvs.
- Acoperiți și lăsați să se gătească timp de 3 minute.
- După 3 minute, amestecați și faceți mici adâncituri pentru ouă.
- Adăugați cele 5 ouă în tigaie.
- Condimentați ouăle cu sare și piper.
- Acoperiți din nou și lăsați să se gătească timp de 3-4 minute la foc mic.
- Finalizați cu pătrunjel tocat deasupra.