O rețetă simplă, sățioasă și, mai ales, adecvată din punct de vedere caloric pentru a menține greutatea sub control. Așadar, pe lângă faptul că este gustoasă, este și o rețetă ideală pentru slăbit.

Spanac la tigaie (cu ou poșat)
Recipe by vkSpanac la tigaie cu ou poșat. Este o rețetă simplă, sățioasă și, mai ales, adecvată din punct de vedere caloric pentru a menține greutatea sub control. Așadar, pe lângă faptul că este gustoasă, este și o rețetă ideală pentru slăbit.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
200-250 gr 200-250 spanac proaspăt / porție
2 2 ouă proaspete de pasăre
1 1 ardei roșu (kapia)
1 1 ceapă mică
1 1 cățel de usturoi
1 1 lingură de susan
10 gr 10 nucă
brânză maturată (grano padano/parmezan)
1 1 felie pâine prăjită
3-4 3-4 linguri ulei de măsline
sare și piper după gust
Directions
- Pune apă la fiert și adaugă puțină sare (jumătate de linguriță).
- Sparge ouăle într-un castronaș separat.
- Cu ajutorul unei spumiere, separă partea mai apoasă a oului pentru a avea un ou poșat compact.
- Oprește focul și adaugă oul în apă fierbinte.
- Lasă oul să fiarbă 3-5 minute (4 minute recomandat pentru un ou moale).
- În timp ce ouăle se fierb, încinge o tigaie și adaugă 1-2 linguri de ulei de măsline.
- Taie fin ceapa și adaug-o în tigaie. Lasă să transpire puțin și adaugă sare.
- Taie în două cățelul de usturoi și adaugă o jumătate în tigaie.
- Adaugă ardeiul capia, semințele de susan și miezul de nucă.
- Adaugă spanacul și amestecă. Poți opri focul; spanacul se va sota în căldura reziduală.
- Trage totul la tigaie pentru 30 de secunde.
- Servește ouăle poșate peste spanacul sotat.
- Pregătește o felie de pâine prăjită și freacă-o cu cealaltă jumătate de usturoi.
- Rade deasupra preparatului grana padano, după gust.