• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Supă de Roșii cu Găluște – Rețetă ușoară și foarte gustoasă – Gust de milioane
Ciorbă / Supă / Borș

Supă de Roșii cu Găluște – Rețetă ușoară și foarte gustoasă – Gust de milioane

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Indiferent dacă este vorba despre supă de găluște cu roșii sau supă de roșii cu găluște, gustul este extraordinar. Trebuie să recunosc că și ciorba de roșii cu găluște se apropie foarte mult ca savoare, deoarece gustul ușor acru al roșiilor aduce aminte de delicioasa ciorbă.

Supă de Roșii cu Găluște

Supă de Roșii cu Găluște

Recipe by vk

Rețeta de supă de roșii este fabuloasă, prepararea ei este simplă, se utilizează ingrediente proaspete, de sezon, iar rezultatul este incomparabil. Este o opțiune excelentă pentru o ciorbiță de legume fără carne, ușoară și extrem de apetisantă.
Detalii cu privire la ingredientele necesare pentru prepararea supei de roșii cu găluște pot fi găsite mai jos, în descriere, iar pentru rețeta de ciorbă de roșii cu găluște vă invit să urmăriți videoclipul explicativ

Print

Ingredients

  • 1 kg 1 roșii proaspete

  • 500 ml 500 suc de roșii sau 2 linguri de pastă de tomate

  • 1 1 dovlecel mediu, aprox. 200 gr

  • 2 2 cartofi medii

  • 2 2 cepe mari / medii

  • 2 2 legături ceapă verde, opțional

  • 1 1 morcov, 100-150 gr;

  • 1 1 păstârnac rădăcină, sau pătrunjel rădăcină;

  • câteva frunzulițe de frunză de țelină

  • 1 1 legătură mărar

  • 1 1 legătură pătrunjel

  • 1 1 legătură leuștean

  • 1 1 ardei kapia sau gras

  • 1 1 ardei iute curățat de semințe

  • 20-30 ml 20-30 ulei floarea soarelui

  • 2 2 litri de apă

  • 1 1 linguriță de sare, plus completări după gust

  • piper după gust

  • Pentru găluștele de griș:
  • 2 2 ouă

  • 8 8 linguri cu vârf de griș

  • 1 gr 1 de sare (vârf de linguriță)

Directions

  • Pregătirea ingredientelor:
  • Dă roșiile pe răzătoare și pune-le deoparte.
  • Toacă mărunt ceapa, ardeiul iute, ardeiul capia și frunzele de țelină.
  • Toacă mărunt pătrunjelul, mărarul și leușteanul, păstrând tulpinile separate de frunze.
  • Dă morcovul și păstârnacul pe răzătoare.
  • Taie dovlecelul și cartofii în cubulețe.
  • Prepararea supei:
  • Încălzește uleiul în oală și adaugă ceapa tocată, sarea și amestecă. Lasă ceapa să se călească pentru 3 minute.
  • Adaugă ardeiul iute și lasă-l să se călească un minut.
  • Adaugă morcovul și păstârnacul răzuit și lasă să se călească 2-3 minute.
  • Adaugă dovlecelul, cartofii și ceapa tocată în oală și amestecă bine.
  • Adaugă tulpinile tocate de pătrunjel, mărar și leuștean, și frunzele de țelină în oală și amestecă.
  • Toarnă 500 ml de suc de roșii și roșiile date pe răzătoare în oală.
  • Adaugă 2 litri de apă și lasă supa să fiarbă la foc mic pentru 30-40 de minute.
  • Pregătirea găluștelor:
  • Separă albușurile de gălbenușurile.
  • Bate albușurile spumă cu puțină sare.
  • Amestecă gălbenușurile cu sare și adaugă-le peste albușurile bătute spumă.
  • Adaugă 4-5 linguri cu vârf de griș și amestecă ușor. Lasă compoziția la frigider pentru 3-4 minute.
  • Finalizarea supei:
  • Adaugă ardeiul capia tocat în supa care fierbe.
  • Scoate compoziția de găluște din frigider și formează găluștele, adăugându-le în supa fierbinte. Lasă-le să fiarbă la foc mic pentru 10 minute, întorcându-le după 5 minute.
  • Adaugă frunzele tocate de pătrunjel, mărar și leuștean în supă și oprește focul.

Related Posts

Cremoasă, Aromată, Delicioasă – Ciorbă de Purcel A la Grec

aprilie 15, 2025

Ciorbă de chimen (de post) – Un preparat extrem de simplu, dar surprinzător de gustos și reconfortant

aprilie 8, 2025

Dacă ai acest ingredient, ciorba de fasole e la alt nivel – Rețeta Bunicii Tinca – Ciorbă de fasole cu urzici (de post)

aprilie 3, 2025

Ciorbă de pește a la grec – Delicioasă – Sănătoasă, gustoasă și gata în 30 minute

ianuarie 14, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Post

Rețetă de maioneză de post, din avocado – Rețetă Vegană

Prăjituri / Dulciuri

Chec pufos cu Lămâie – Pur și simplu un deliciu – Merită să încercați rețeta

Îți prezint o rețetă de chec pufos cu lămâie, suficient pentru a umple două tăvi.…

Rețete de slăbit

 Salată de Morcov cu Țelină ca-n Moldova – Salată de crudități 

Pregătirea acestei salate este extrem de ușoară și rapidă. Este o salată clasică, inspirată de…

Cină / Prânz

Tochitură Moldovenească – Cu Mămăliguță, Ouă, Brânză și Murături – E incredibil de bună

Invitație mea pentru voi este să vă lăsați ademeniți de această experiență culinară, unde tradiția…

Borș

Ciorbă de văcuță cu dres de smântână – Deliciu clasic reinterpretat

Cină / Prânz

Ficat la Tigaie – Mănânci până nu mai poți – Salată de ceapă – Ceapă crocantă

Vei fi tentat să mănânci fără oprire! Așa de savuroasă este această salată de ceapă,…

Cină / Prânz

Pește la tigaie cu sos de roșii –  Un preparat spectaculos, rapid și super gustos

Prăjituri / Dulciuri

Tort cu Mousse de Ciocolată, Fructe de Pădure și Blat cu Oreo

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.