Tartă rapidă de mere la cuptor
Recipe by CristinaAceastă tartă de mere este simplă, delicioasă și perfectă pentru a fi servită ca desert sau gustare. Poftă bună!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
400 g 400 făină albă de grâu
150 g 150 zahăr
200 ml 200 lapte
3 3 ouă
150 g 150 unt (topit)
2 2 mere, aprox. 400 g
8 g 8 praf de copt
un vârf de sare
Directions
- Într-un bol mare, sparge cele 3 ouă, adaugă un praf de sare și 150 grame de zahăr. Amestecă bine pentru a omogeniza compoziția.
- Toarnă 200 ml de lapte în bol și continuă să amesteci.
- Adaugă 100-120 grame de unt topit și un pliculeț de zahăr vanilat. Amestecă bine până la omogenizare.
- Într-o sită, cerni 400 grame de făină și adaugi 1 lingură rasă de praf de copt. Amestecă pentru a omogeniza ingredientele uscate.
- Adaugă treptat făina cernută peste amestecul lichid și amestecă până obții o compoziție omogenă. Nu amesteca excesiv, pentru a evita dezvoltarea excesivă a glutenului.
- Curăță cele 2 mere de coajă și cotor, apoi taie-le în cubulețe de aproximativ 1 cm pe 1 cm.
- Adaugă cubulețele de măr în aluat și amestecă ușor pentru a le încorpora.
- Îmbracă o tavă cu o folie non-aderentă, apoi toarnă compoziția în tavă și nivelează-o.
- Decorează tarta cu felii subțiri de măr și presară puțin zahăr peste ele. Poți adăuga și scorțișoară pentru un plus de arome.
- Coace tarta în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 35-40 de minute, sau până când devine aurie și bine coaptă.
- Scoate tarta din cuptor și las-o să se răcească timp de aproximativ 10 minute.
- După răcire, poți presăra puțin zahăr pudră peste tarta de mere.