Invitație mea pentru voi este să vă lăsați ademeniți de această experiență culinară, unde tradiția și savoarea se împletesc pentru a crea un fel de mâncare ce celebră autenticitatea și gustul rafinat al bucătăriei moldovenești.
Tochitură Moldovenească
Recipe by vkAșa cum se prepară tradițional în Moldova, tochitura noastră de porc este însoțită de mămăligă cremoasă, murături crocante și ouă, completată de cârnați și nu mai puțin de trei tipuri de carne. Fiecare ingredient este gătit cu grijă și răbdare, pentru ca aromele să aibă timp să se amestece și să se intensifice, creând un gust profund și complex.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
500 gr 500 ceafă de porc
500 gr 500 piept de porc
300-500 gr 300-500 pulpă de porc
500 gr 500 cârnați de porc de casă (afumați sau neafumați)
150-200 gr 150-200 șunculiță afumată
o lingură de untură
o căciulie de usturoi
o linguriță boia de ardei afumată
3 3 frunzulițe de dafin
sare și piper după gust
un ou făcut ochi/persoană
mămăligă
brânză de burduf
murături (castraveți, gogoșari)
Directions
- Taie în cubulețe jumătate de kilogram de ceafă de purcel, jumătate de kilogram de piept de porc și 300 de grame de pulpă de porc.
- Taie în rondele cârnăciorii afumați.
- Încinge o linguriță de untură într-o oală și adaugă pieptul de porc și șunculița. Lasă-le la foc mic până grăsimea începe să se topească.
- Adaugă ceapă și pulpă de porc, amestecă și lasă să se gătească la foc mic timp de aproximativ o oră sau până când grăsimea se topește și carnea începe să se rumenească.
- Adaugă o linguriță de boia de ardei dulce afumată, 3 frunze de dafin, o linguriță de piper boabe și usturoi presat. Amestecă.
- Adaugă o linguriță de sare și cârnăciorii tăiați în rondele. Lasă să se gătească câteva minute.
- Toarnă 200-250 ml de vin alb și lasă să fiarbă până ce alcoolul se evaporă. Acoperă oala și lasă să se gătească la foc mic pentru cel puțin jumătate de oră.
- Pentru mămăligă, adaugă un litru de apă într-o oală și lasă să fiarbă. Adaugă o linguriță și jumătate de sare și încorporează treptat 500 de grame de făină de porumb, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Acoperă și lasă să se gătească la foc mic, amestecând ocazional.
- Într-o tigaie, încinge 100 ml de ulei și prăjește ouăle unul câte unul la foc mic.
- Pentru a servi, pune mămăligă în centrul farfuriei, așază un ou prăjit deasupra și adaugă cărnița și cârnăciorii pe lângă. Garnisește cu brânză de burduf, castraveți și gogoșari.