• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Tocinei Bucovineni: Așa de bun, că te lingi pe degete și ceri mai mult
Ovo-Lacto-Vegetarian

Tocinei Bucovineni: Așa de bun, că te lingi pe degete și ceri mai mult

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Tocinei Bucovineni: Așa de bun, că te lingi pe degete și ceri mai mult

Tocinei Bucovineni: Așa de bun, că te lingi pe degete și ceri mai mult

Recipe by vk

Tocinei Bucovineni sau Clătite de Barabule, așa de buni, că te lingi pe degete și ceri mai mult! Dacă sunteți în căutarea unui preparat delicios și plin de arome autentice, nu căutați mai departe! Tocineii Bucovineni sunt un fel de mâncare tradițională din regiunea Bucovinei, ce combină ingredientele simple, dar atât de delicioase.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 600-700 g 600-700 cartofi

  • 3 3 ouă

  • 3 g 3 sare

  • 3 3 linguri de făină de grâu

  • Pentru ai transforma în desert aveți nevoie de:
  • 250 g 250 smântână grasă

  • 10 g 10 zahăr vanilat

  • Opțional dulceață

Directions

  • Curățați și spălați cartofii. Dați cartofii pe răzătoarea mică. Scurgeți cartofii din excesul de amidon și apă.
  • Adăugați o linguriță de sare și 3 ouă peste cartofii rași. Incorporați 50-60 g de făină în amestec, pentru a lega compoziția.
  • Încălziți ulei într-o tigaie (60-80 ml, sau suficient pentru a acoperi fundul tigăii). Folosind o lingură, formați și aplatizați bucăți din amestec în tigaia cu ulei încins. Prăjiți tocineii până devin aurii și crocanți, întorcându-i o singură dată.
  • Servirea:
  • Tocineii se pot servi ca fel principal sau transformați într-un desert, acompaniați de smântână și marmeladă de pepene galben.

Related Posts

Cremă de Zahăr Ars… Fără Zahăr Ars?!

iunie 16, 2025

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Plăcintă de Mere cu Dovleac – Desert rapid și delicios, foarte delicios

Am pregătit o plăcintă de dovleac cu măr sau, dacă preferi, o plăcintă de măr…

Salate

Salată de vară cu specific oriental – Rețetă specială, răcoritoare și plină de vitamine

Cină / Prânz

Cum să faci pate de fasole roșie – ingredientul secret al pateului delicios

Prăjituri / Dulciuri

Cremșnit Baklava – Cremșnit copt la cuptor

Cină / Prânz

Cele mai SUCULENTE Pulpe de Pui – Friptură de Pui la Tigaie cu Sos Smântână

Prăjituri / Dulciuri

Castraveți Murați cu Oțet și Castraveți Murați Rețetă Clasică – Descoperă secretele acestor rețete

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitura cu Măr a Bunicii: Secretul Gustului Autentic de Acasă

Prăjituri / Dulciuri

Rețeta perfectă de Chec de căpșuni – Dulcea ta plăcere în fiecare mușcătură

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.