Tocinei Bucovineni: Așa de bun, că te lingi pe degete și ceri mai mult
Recipe by CristinaTocinei Bucovineni sau Clătite de Barabule, așa de buni, că te lingi pe degete și ceri mai mult! Dacă sunteți în căutarea unui preparat delicios și plin de arome autentice, nu căutați mai departe! Tocineii Bucovineni sunt un fel de mâncare tradițională din regiunea Bucovinei, ce combină ingredientele simple, dar atât de delicioase.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
600-700 g 600-700 cartofi
3 3 ouă
3 g 3 sare
3 3 linguri de făină de grâu
- Pentru ai transforma în desert aveți nevoie de:
250 g 250 smântână grasă
10 g 10 zahăr vanilat
Opțional dulceață
Directions
- Curățați și spălați cartofii. Dați cartofii pe răzătoarea mică. Scurgeți cartofii din excesul de amidon și apă.
- Adăugați o linguriță de sare și 3 ouă peste cartofii rași. Incorporați 50-60 g de făină în amestec, pentru a lega compoziția.
- Încălziți ulei într-o tigaie (60-80 ml, sau suficient pentru a acoperi fundul tigăii). Folosind o lingură, formați și aplatizați bucăți din amestec în tigaia cu ulei încins. Prăjiți tocineii până devin aurii și crocanți, întorcându-i o singură dată.
- Servirea:
- Tocineii se pot servi ca fel principal sau transformați într-un desert, acompaniați de smântână și marmeladă de pepene galben.