Varză Călită cu Carne și Cârnați Afumați – Varză Călita la Cuptor
Recipe by CristinaAceastă rețetă de varză călită cu cărniță de purcel și cârnăciori afumați este un adevărat festin culinar, perfect pentru o masă în familie sau cu prietenii. Serviți cu mămăligă prăjită pentru o experiență completă. Poftă bună!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
2-3 kg 2-3 varză dulce
1 kg 1 fleică de porc
1 kg 1 cârnați afumați de porc
2 2 cepe mari
2 2 morcovi
150 150 pastă de gogoșari sau doi ardei kapia/gogoșari cruzi
400 ml 400 suc de roșii
1 1 lingură bulion/pastă de tomate
1 1 linguriță de piper proaspăt măcinat
1 1 lingură de sare sau după gust
1 1 linguriță de boia de ardei dulce
3 3 frunzulițe de dafin
1 1 crenguță de cimbru uscat
30 ml 30 oțet sau oțet iute de la ardei iuți
Directions
- Încălziți uleiul într-o oală mare și adăugați fleica de porc tăiată în cubulețe.
- Lăsați să se rumenească la foc mic timp de 10-15 minute.
- Tăiați cârnații afumați în rondele și adăugați-i în oală împreună cu carnea.
- Tăiați ceapa mărunt și adăugați-o în oală.
- Adăugați morcovii tăiați și lăsați să se caramelizeze ușor.
- Condimentați cu sare, piper și boia de ardei dulce.
- Adăugați pasta de gogoșar și oțetul de ardei iute.
- Tăiați varza mărunt și frecați-o cu sare pentru a reduce volumul.
- Adăugați varza în oală și amestecați bine.
- Turnați sucul de roșii peste varză.
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Transferați conținutul oalei într-un vas de copt și coaceți la cuptor timp de aproximativ 2 ore și jumătate.