• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Zarzavat pentru Iarnă – 3 metode de Conservare – Zarzavat pentru ciorbă, borș, supă etc.
Rețete pentru Iarnă

Zarzavat pentru Iarnă – 3 metode de Conservare – Zarzavat pentru ciorbă, borș, supă etc.

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe

Cum să Pregătești Zarzavat pentru Iarnă [3 METODE]. Descoperă rețete simple pentru zarzavat și metode de conservare ușor de aplicat. Indiferent dacă utilizezi zarzavatul pentru CIORBĂ, BORȘ sau supă, rezultatul va fi excepțional.

Zarzavat pentru Iarnă

Zarzavat pentru Iarnă

Recipe by vk

Fiecare dintre cele trei metode de conservare te va ajuta să menții prospețimea legumelor și să adaugi o aromă intensă oricărei ciorbițe.

Detaliile referitoare la ingrediente și prepararea zarzavatului la borcan le poți găsi mai jos, în descriere. Pentru instrucțiuni pas cu pas și sfaturi despre cum să conservezi zarzavatul pentru iarnă, te invit să vizionezi videoclipul.

Print

Ingredients

  • 1 kg 1 morcov

  • 1 kg 1 pătrunjel rădăcină

  • 500-600 gr 500-600 țelină rădăcină

  • 1 kg 1 praz

  • 1 kg 1 gogoșari

  • 1 kg 1 ardei kapia

  • 1 kg 1 ardei gras

  • 1 kg 1 pătrunjel verde proaspăt

  • 150-200 gr 150-200 țelină frunze

  • 300 gr 300 leuștean proaspăt

  • 25-30 gr 25-30 sare neiodată pentru fiecare kg de zarzavat

Directions

  • Începe cu 1 kg de morcov. Taie morcovul pe jumătate, apoi în felii și bastonașe de 5 mm grosime. În final, taie în cubulețe mici.
  • Procedează la fel cu țelina și păstârnacul, tăindu-le în felii, bastonașe și cubulețe.
  • Procedează la fel și cu rădăcina de pătrunjel.
  • Taie 1 kg de gogoșar în sferturi, curăță de semințe după care taie în bastonașe și cubulețe.
  • Repetă procesul cu ardeiul capia și ardeii grași.
  • Pregătește 1 kg de praz, tăindu-l și spălându-l bine pentru a îndepărta pământul. Toacă-l mărunt.
  • Taie mărunt 1 kg de pătrunjel verde și frunzele de la o țelină rădăcină.
  • Adaugă 300 grame de leuștean, tocat mărunt.
  • Amestecă toate ingredientele într-un lighean încăpător.
  • Adaugă o lingură de sare (fără iod sau specială pentru murături) pentru fiecare kg de zarzavat, apoi amestecă bine.
  • Lăsă zarzavatul să stea timp de 1-2 ore pentru a-și lăsa sucul.
  • Umple borcanele sterilizate cu zarzavat, asigurându-te că sunt bine îndesate.
  • În oală, pune un prosop, adaugă borcanele și umple cu apă până la buza borcanului. Acest proces se numește bain-marie.
  • Fierbe borcanele la foc mărunt timp de 50 de minute până la o oră. Oprește focul și lasă borcanele să se răcească peste noapte.
  • Dacă preferi metoda bunicii, după ce zarzavatul a stat cu sare, umple borcanele, adaugă o linguriță de sare la suprafață și acoperă cu o frunză de vie. Închide borcanul și păstrează-l la frigider sau într-un loc răcoros.
  • Folosește zarzavatul la nevoie pentru prepararea ciorbelor și supei pe parcursul iernii.

Notes

  • Pentru o versiune rapidă, poți sări peste etapa de adăugare a sării și bain-marie și pur și simplu să congelezi zarzavatul în pungulițe, scoțând la nevoie cantitatea dorită.

Related Posts

Remediu natural SUPER eficient în lupta cu virozele și răceala – Absolut GENIAL

octombrie 24, 2024

Măceșe cu miere –  Un adevărat elixir pentru sezonul rece, plin de vitamine și antioxidanți

octombrie 24, 2024

Dulceață de gogonele, cu arome nebănuite – Un deliciu aromat și inedit

octombrie 14, 2024

Ajvar de Casă – Pastă de Ardei și Vinete Super Aromată

octombrie 7, 2024
Cartea mea…
Rețete delicioase
Ciorbă / Supă / Borș

Cea mai Cremoasă Ciorbă de Burtă – GATA în 45 de MINUTE cu Tefal Cook4Me Touch cu conexiune WI-FI

Prăjituri / Dulciuri

Plăcintă cu Dovleac [STRATURI] Fără Aluat | Prăjitură de Brânză cu Dovleac

Borș

Ciorbă de fasole verde și boabe cu mască de purcel afumat

Cină / Prânz

Dovlecei gratinați la cuptor – Aperitiv rapid și delicios

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de Burtă ca la Carte – Cum se face Ciorba de burtă – Rețetă pas cu pas

Secretele preparării ciorbei de burtă, modul de preparare și tehnicile de „dres” ale acestei ciorbe,…

Post

ALTFEL de ”SARMALE de POST” – PRAZ UMPLUT, o alternativă la mâncarea tradițională

Cină / Prânz

Covridog făcut acasă – Arată-mi un copil care nu iubește covridogii – Uită-te aici ce bine arată

Dacă ți-e poftă de ceva savuros și diferit, uită de hot dog și îndrăznește să…

Rețete pentru Iarnă

Gogonele murate în oțet – Gogonele feliate, gata de savurat în doar 24 ore

Nu este o glumă când îți spun că aceste gogonele feliate și murate în oțet…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.