Rețetă Brioșe Pufoase cu Vanilie și Ciocolată

by Șef Paul Constantin
Vezi rețeta
Aceste brioșe sunt perfecte pentru a satisface poftele copiilor sau pentru a fi savurate ca un desert delicios și ușor de preparat. Poftă bună!
Porții 4 servings
Pregătire 30 minutes
Gătire 40 minutes
Calorii 300

Ingrediente
  

  • 300 g făină de grâu
  • 4 ouă
  • 150 g zahăr
  • 150 ml ulei floarea-soarelui
  • 100 ml apă
  • 50 g lapte praf
  • 1 g sare
  • 10 g praf de copt
  • 3-4 linguri zeamă de lămâie
  • esență de vanilie, (se poate pune și răzătură de lămâie, sau portocală)
  • 50 g ciocolată amară

Preparare
 

  1. Bateți ouăle cu sarea, apoi adăugați zahărul și mixați până obțineți o cremă fină.
  2. Incorporați esența de vanilie și zeama de lămâie.
  3. Adăugați treptat uleiul, amestecând continuu.
  4. Combinați ingredientele uscate (făină, praf de copt, lapte praf) și încorporați-le în amestecul umed.
  5. Hidratați cu apă până obțineți consistența aluatului de clătite americane.
  6. Lăsați aluatul să se odihnească la frigider pentru o oră.
  7. Preîncălziți cuptorul la 240°C.
  8. Umpleți formele de brioșe cu aluatul până la trei sferturi.
  9. Tăiați ușor suprafața aluatului cu un cuțit înmuiat în ulei pentru a ghida creșterea.
  10. Adăugați bucăți de ciocolată pe deasupra, dacă doriți.
  11. Reduceți temperatura cuptorului la 210°C și coaceți brioșele pentru aproximativ 15-20 de minute sau până se rumenesc frumos.

Reteta Video

Printeaza / Salveaza reteta ca PDF

Loading…

Related Posts

Leave a Comment

Recipe Rating




Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.