51 Vezi rețeta
Această rețetă de Salată Caesar este o combinație perfectă de texturi crocante și arome bogate, completată de pieptul de pui suculent. Este ideală pentru o masă impresionantă și sățioasă.
Ingrediente
Ingrediente salată Caesar pentru 4 persoane:
- 2 buc. salată Romană, (5 frunze de pers)
- 1 buc piept de pui la grătar sau tras la tigaie cu ulei de măsline
- sare și piper pentru pieptul de pui și crutoane
- pâine ciabatta 4 felii pentru crutoane
- 10-15 ml ulei măsline pentru gătirea pieptului și a crutoanelor
- 10-15 g parmezan ras pentru crutoane
Dressing salată Caesar 4 pers:
- 7 fileuri anșoa mărunțite cu ulei măsline
- 1 1/2 linguriță usturoi mărunțit cu ulei de măsline
- 1 1/2 linguriță linguriță Dijon muștar
- 1/2 linguriță de piper proaspăt râșnit
- 2 linguri Worcestershire sos
- 2 gălbenușuri de ou
- zeama de la o 1/2 lime, sau după gust
- 4-5 linguri de ulei măsline
- 2 linguri cu vârf de parmezan ras
Preparare
- Tăiați Ciabatta în cubulețe și prăjiți-le în tigaie cu ulei de măsline, sare, piper și parmezan. Scoateți-le din tigaie când sunt rumenite și lăsați-le deoparte.
- Tăiați pieptul de pui “fluture”, condimentați-l cu sare și piper, apoi prăjiți-l în tigaie. După gătire, înfășurați-l în folie de aluminiu și lăsați-l să se odihnească.
- Amestecați gălbenușurile cu usturoiul marinat, muștarul Dijon, anșoa, sosul Worcester, sucul de lime, piper și ulei de măsline. Amestecați bine până la formarea unei emulsii, apoi adăugați parmezanul ras.
- Tăiați inimile de salată în bucăți mari și amestecați-le cu dressingul. Adăugați crutoanele.
- Tăiați pieptul de pui în fâșii și așezați-le peste salată. Presărați mai mult parmezan ras pe deasupra.