Salată de Fasole | Rețete de slăbit | Rețete cu Fasole
Recipe by CristinaAceastă rețetă de salată de fasole este o variantă crudă și rapidă a tradiționalei fasole iahnie. Combină gustul proaspăt al legumelor cu proteinele din fasole și mozzarella, creând o masă sățioasă și sănătoasă. Ideală pentru un prânz sau o cină ușoară.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
250-300 g 250-300 fasole fiartă sau de la conservă
2 2 roșii medii
1/2 1/2 leg. pătrunjel
1/2 1/2 leg. mărar
1 1 ardei gras sau Kapia
1 1 morcov mediu
1 1 ceapă mică
2-3 2-3 “opțional” ciuperci champignon
zeamă de lămâie sau oțet de mere, după gust
2-3 2-3 linguri de ulei de măsline
Directions
- Dacă folosiți fasole din conservă, clătiți-o bine. Dacă o fierbeți, asigurați-vă că este gătită dinainte.
- Tăiați ceapa sau șalota, ardeiul și morcovul. Dați morcovul pe răzătoare. Tăiați roșiile și adăugați-le în bol.
- Tocați mărarul și pătrunjelul și adăugați-le peste legume.
- Mărunțiți ciupercile uscate și adăugați-le în amestec.
- Stoarceți zeama de lămâie și amestecați-o cu ulei de măsline, sare, piper și boia de ardei. Ajustați gustul după preferințe.
- Combinați toate ingredientele într-un bol mare și amestecați bine.