• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Ardei Iute la Oțet – O rețetă nemaipomenită, foarte gustoasă
Rețete pentru Iarnă

Ardei Iute la Oțet – O rețetă nemaipomenită, foarte gustoasă

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Ardei Iute la Oțet

Ardei Iute la Oțet

Recipe by vk

Cum să nu pui ardei iute la borcan? Am o rețetă delicioasă de ardei în oțet, care îi menține crocanți mult timp. Exact ca bunica, am pregătit ardei pentru iarnă, o rețetă gustoasă care te va cuceri!

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Ingrediente ardei iuți în oțet (2 borcane de 1,5 l):
  • 1-1,5 kg 1-1,5 ardei iute

  • 1 1 lingură piper boabe

  • 1 1 linguriță boabe de muștar

  • 1-2 1-2 frunzulițe dafin

  • Ingrediente Saramură de Oțet pentru 1 litru de apă:
  • 1 l 1 apă

  • 0,5 l 0,5 oțet de 9 grade

  • 25-30 g 25-30 zahăr

  • 25-30 g 25-30 sare

Directions

  • Pregătirea ardeilor:
  • Înțeapă fiecare ardei cu o scobitoare sau un ac pentru a permite saramurii să pătrundă în interior. Taie codițele ardeilor, lăsând aproximativ 1 cm.
  • Pregătirea saramurii:
  • Amestecă 1 litru de apă cu 0,5 litri de oțet de 9°. Adaugă 2 linguri (aproximativ 30 g) de zahăr și 25-30 g de sare.
  • Fierbe saramura până când sarea și zahărul se dizolvă complet, apoi las-o să se tempereze la aproximativ 75-80°C.
  • Așază ardeii în borcane, alternând culorile (roșii, verzi, galbeni). Adaugă în fiecare borcan o frunză de dafin, o jumătate de lingură de piper boabe și o linguriță de boabe de muștar (opțional).
  • Toarnă saramura călduță peste ardeii din borcane. Dacă este necesar, pune un cuțit sub borcan pentru a preveni spargerea acestuia din cauza căldurii.
  • Închide bine borcanele cu capacul, folosind mănuși dacă borcanele sunt fierbinți. Ardeii sunt gata pentru conservare și consum pe timpul iernii.

Related Posts

Cireșată – Lichior aromat, echilibrat și delicios

mai 28, 2025

Cornată – Lichior fin cu gust aparte, preferatul doamnelor

mai 28, 2025

Nucata – Lichiorul din nuci verzi cu multiple beneficii

mai 28, 2025

Remediu natural SUPER eficient în lupta cu virozele și răceala – Absolut GENIAL

octombrie 24, 2024
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Plăcintă cu Dovleac [STRATURI] Fără Aluat | Prăjitură de Brânză cu Dovleac

Rețete pentru Iarnă

Ajvar de Casă – Pastă de Ardei și Vinete Super Aromată

Pâine / Covrigi

Pită Grecească – Aroma Greciei, la tine în farfurie – Nemaipomenită, deja îmi plouă în gură

În rețeta de azi, chiar dacă pită grecească este aromată cu ulei de măsline, oregano,…

Cină / Prânz

Friptură de Vită | Steak de Vită | Cum se Alege? | Cum se Prepară?

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură divină fără coacere – Rapidă și delicioasă

Nu mai e nevoie să stai ore în șir în bucătărie, deoarece această delicatesă se…

Cină / Prânz

Rețetă de Pizza de POST de Casă – Pizza de Casă Vegană

Prăjituri / Dulciuri

Mere la cuptor cu nucă – Rețetă super aromată și foarte gustoasă – E o nebunie, nu alta!

Am preparat o variantă de mere coapte extrem de aromate și delicioase. Combinând mărul, nuca,…

Cină / Prânz

Costiță cu fasole în doar câteva minute – Rețeta rapidă și delicioasă 

Iată ce ingrediente îți sunt necesare pentru această rețetă: costiță de porc, fasole boabe, ceapă,…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.