
Ardei Iute la Oțet
Recipe by vkCum să nu pui ardei iute la borcan? Am o rețetă delicioasă de ardei în oțet, care îi menține crocanți mult timp. Exact ca bunica, am pregătit ardei pentru iarnă, o rețetă gustoasă care te va cuceri!
Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
- Ingrediente ardei iuți în oțet (2 borcane de 1,5 l):
1-1,5 kg 1-1,5 ardei iute
1 1 lingură piper boabe
1 1 linguriță boabe de muștar
1-2 1-2 frunzulițe dafin
- Ingrediente Saramură de Oțet pentru 1 litru de apă:
1 l 1 apă
0,5 l 0,5 oțet de 9 grade
25-30 g 25-30 zahăr
25-30 g 25-30 sare
Directions
- Pregătirea ardeilor:
- Înțeapă fiecare ardei cu o scobitoare sau un ac pentru a permite saramurii să pătrundă în interior. Taie codițele ardeilor, lăsând aproximativ 1 cm.
- Pregătirea saramurii:
- Amestecă 1 litru de apă cu 0,5 litri de oțet de 9°. Adaugă 2 linguri (aproximativ 30 g) de zahăr și 25-30 g de sare.
- Fierbe saramura până când sarea și zahărul se dizolvă complet, apoi las-o să se tempereze la aproximativ 75-80°C.
- Așază ardeii în borcane, alternând culorile (roșii, verzi, galbeni). Adaugă în fiecare borcan o frunză de dafin, o jumătate de lingură de piper boabe și o linguriță de boabe de muștar (opțional).
- Toarnă saramura călduță peste ardeii din borcane. Dacă este necesar, pune un cuțit sub borcan pentru a preveni spargerea acestuia din cauza căldurii.
- Închide bine borcanele cu capacul, folosind mănuși dacă borcanele sunt fierbinți. Ardeii sunt gata pentru conservare și consum pe timpul iernii.