Budincă cu brânză de vaci | Budincă de tăiței | Budincă cu brânză de vaci și banane
Recipe by CristinaAceastă budincă de tăieței cu brânză și banane este un desert delicios și sățios, perfect pentru a începe ziua cu energie sau ca dulce după o masă principală. Coaja de citrice adaugă o notă aromată, iar combinația de texturi și gusturi va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1 kg 1 brânză de vaci
250 g 250 tăiței subțiri
2 2 banane
4 4 ouă
500 ml 500 smântână
200 ml 200 lapte
1 1 lingură coaja rasă de portocală
1 1 lingură coajă rasă de lămâie
2 2 pliculețe de zahăr vanilat
150 g 150 zahăr
1/4 1/4 linguriță de sare
Directions
- Într-un bol mare, spargeți ouăle. Adăugați un vârf de sare, zahărul vanilinat, coaja rasă de portocală și lămâie. Amestecați ușor.
- Adăugați smântâna și zahărul, amestecând bine până la dizolvarea zahărului.
- Incorporați fideaua în amestec, asigurându-vă că fiecare firicel este bine acoperit.
- Adăugați jumătate din cantitatea de lapte, ajustând ulterior dacă este necesar.
- Tăiați brânza scoaptă în bucăți și adăugați în compoziție.
- Curățați bananele de coajă, tăiați-le în jumătăți și apoi în cubulețe sau pastiluțe. Păstrați câteva felii întregi pentru decor.
- Amestecați bine toate ingredientele, asigurându-vă că sunt distribuite uniform în compoziție.
- Transferați compoziția într-o tavă tapetată cu folie de copt sau unsă cu unt.
- Decorați cu feliile de banană păstrate.
- Presărați puțin zahăr pe deasupra pentru a carameliza.
- Coaceți în cuptorul preîncălzit la 170°C, cu căldură de jos și de sus, timp de aproximativ o oră.
- Lăsați budinca să se răcească complet înainte de a o tăia.