Cele mai gustoase Clătite Aperitiv
Recipe by CristinaAceastă rețetă de clătite aperitiv este ideală pentru zilele în care dorești să oferi familiei tale o gustare specială, sățioasă și plină de savoare. Vei vedea cât de simplu este să transformi ingredientele clasice ale clătitelor într-o minunăție culinară, care va fi pe placul tuturor!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
500 g 500 făină
9-10 g 9-10 sare
2 2 ouă
10 g 10 praf de copt
1/2 1/2 linguriță piper
300 ml 300 lapte
500 ml 500 apă
50 g 50 măsline
3 3 fire ceapă verde
1 1 ardei kapia
1 1 morcov
250 g 250 șuncă
200 ml 200 ulei
Directions
- Într-un castron mare, pune 500 g de făină albă de grâu.
- Adaugă 9-10 g de sare, 10 g de praf de copt, și puțin piper după gust.
- Adaugă 2 ouă, 400ml de apă rece și 300ml de lapte rece. Amestecă până la omogenizare. Dacă aluatul este prea gros, adaugă încă 150ml de lapte.
- La aluatul preparat, adaugă următoarele ingrediente tocate: 50 g de măsline, 3 fire de ceapă verde, 1 ardei capia, 150g de morcov (dat pe răzătoarea mare), 250 g de șuncă, 200 g de cașcaval (dat pe răzătoarea mare), și un dovlecel mic (lăsat în prealabil cu sare pentru a elimina apa și apoi stoars).
- Amestecă bine toate ingredientele în aluat.
- Încinge o tigaie și unge-o ușor cu ulei.
- Cu ajutorul unui polonic, toarnă aluatul în tigaie și întinde-l pentru a forma o clătită.
- Gătește fiecare clătită aproximativ 1.5 minute pe o parte, apoi întoarce-o și gătește-o încă 1 minut pe cealaltă parte până devine aurie.
- Odată gătite, servește clătitele aperitiv calde. Sunt perfecte pentru micul dejun sau ca aperitiv la o întâlnire cu prietenii.