Dovlecel scăzut – Mâncărică de dovlecel cu smântână ca la bunica
Recipe by vkAstăzi vă aduc o rețetă care vă va transporta direct în bucătăria bunicii: Mâncărică de dovlecel cu smântână ca la bunica 🥘. Această mâncare simplă și delicioasă este perfectă pentru zilele când dorim ceva ușor și reconfortant. Este perfectă servită ca fel principal sau ca garnitură lângă carne sau pește.
Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
- Ingrediente pentru Mâncărică de dovlecel cu smântână:
600 g 600 dovlecel
2-3 2-3 cepe medii
1 1 ardei gras/kapia
2 2 legături mărar
2 g 2 boia de ardei dulce
200 ml 200 apă
3-4 g 3-4 sare
1 1 linguriță piper
40-50 40-50 ml ulei
- Pentru dresul de smântână:
250 ml 250 lapte rece
250 g 250 smântână
2 2 linguri făină