• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Dulceață de Nuci verzi Tocate – Se prepară foarte ușor și este extraordinară
Rețete pentru Iarnă

Dulceață de Nuci verzi Tocate – Se prepară foarte ușor și este extraordinară

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Dulceață de Nuci verzi

Dulceață de Nuci verzi

Recipe by vk

Nucile sunt perfecte și recomandate pentru consum. Din aceste minunății putem pregăti o multitudine de rețete, de la renumita umplutură pentru cozonac, la nucată sau lichior de nuci, până la faimoasa dulceață de nuci verzi. De data aceasta, am ales să fac dulceață din nuci verzi tocate, mărunțite la cuțit pentru a echilibra gustul. Rețeta este foarte ușoară, ai nevoie doar de puțină răbdare, în rest, dulceața de nuci verzi se prepară simplu.

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 200 200 nuci verzi, aproximativ 2-2,2 kg, culese în prima parte a lunii iunie

  • 1-1,5 kg 1-1,5 zahăr, în funcție de preferințe

  • lămâie, pentru a pune în apă ca să nu oxideze nuca

  • 50 ml 50 zeamă de lămâie

  • 300 ml 300 apă

Directions

  • Pune nucile într-un bol cu apă rece și sucul de la o lămâie. Adaugă și coaja lămâii în apă.
  • Curăță 200 de nuci verzi, îndepărtând capetele și coaja verde, similar curățării unui cartof. După curățare, scufundă nucile în apă cu lămâie pentru a preveni oxidarea.
  • Schimbă apa de 4-5 ori în 24 de ore. În prima și a doua apă adaugă lămâie, iar în următoarele nu. După 24 de ore, nucile sunt gata de a fi pregătite pentru dulceață.
  • Scoate nucile din apă și taie-le în bucățele mici, pentru a evita dulceața excesivă în cazul în care le lași întregi.
  • Pune 1,1 kg de zahăr (50 g la 100 g de nuci) într-o oală largă, adaugă 300 ml de apă și 50 ml suc de lămâie.
  • Pune pe foc și amestecă până când zahărul se topește și obții un sirop ușor gălbui (golden syrup).
  • Adaugă nucile mărunțite în sirop și fierbe totul la foc mic pentru aproximativ 30 de minute. Monitorizează temperatura până ajunge la 110°C.
  • Pregătește borcane sterilizate (în cuptor la 150°C pentru 10-15 minute). Toarnă dulceața fierbinte în borcane, sigilează-le bine și lasă-le să se răcească treptat sub o pătură timp de 3 zile.
  • Dulceața va fi gata după răcire completă și poate fi păstrată pe termen lung.

Related Posts

Cireșată – Lichior aromat, echilibrat și delicios

mai 28, 2025

Cornată – Lichior fin cu gust aparte, preferatul doamnelor

mai 28, 2025

Nucata – Lichiorul din nuci verzi cu multiple beneficii

mai 28, 2025

Remediu natural SUPER eficient în lupta cu virozele și răceala – Absolut GENIAL

octombrie 24, 2024
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Descoperă Cheesecake-ul Japonez! Cel Mai Pufos și Delicios Chec Japonez

Rețete pentru Iarnă

Gogoșari la oțet, fără fierbere – Murături aromate pentru iarnă

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de varză – Un deliciu de Reveneală cu gust de SENZAȚIE, fără CARNE

Limonadă

Limonadă de pepene – Delicioasă și răcoritoare, perfectă pentru zilele călduroase

Cină / Prânz

Oac, oac, diri, diri da!? Am țopăit după acești, puișori de baltă pane

Post

Mâncare Rapidă cu ARDEI, Salată de Ardei Copți – Ardei GRAS și Ardei Kapia

Salate

Salata Pe Care O Vei Repeta Toată Vara – Orzo + Castraveți

Prăjituri / Dulciuri

Plăcintă cu mere la tigaie cu scorțișoară – Mere îmbrăcate – Mere cu bundă

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.