Gogoșari la oțet
Recipe by vkAstăzi vă arătăm cum să pregătiți gogoșari la oțet rapid și simplu, fără fierbere! Veți fi surprinși cât de ușor este să obțineți murături aromate pentru iarnă. Ghidul este perfect pentru începători sau pentru cei care caută o metodă mai rapidă.
Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
2 kg 2 gogoșari
300 ml 300 oțet
2 2 lingurițe boabe de muștar
2 2 frunzulițe de dafin
2 2 lingurițe piper boabe
50 g 50 sare
100 g 100 zahăr
125 l 125 apă
Directions
- Pune oțetul (300 ml) în borcan. Adaugă boabele de muștar, piperul, frunzele de dafin, sarea și zahărul. Amestecă bine pentru a ajuta la topirea sării și zahărului.
- Pune gogoșarii în borcan, îndeasă-i bine pentru a nu lăsa goluri de aer. Completează cu apă (aproximativ 125 ml) până se umple borcanul.
- Pune capacul și agită borcanul pentru a distribui bine ingredientele.
- Repetă agitarea borcanului din când în când, până când sarea și zahărul se dizolvă complet.
Notes
- Cantitățile sunt corespunzătoare pentru borcanul de 1,7 l.
- Gogoșarii se vor deshidrata, lăsând suc propriu în borcan.
- Dacă borcanul fermentează, va apărea o ușoară bombare a capacului. Fermentația este un proces natural.