Plăcintă cu mere la tigaie cu scorțișoară – Mere îmbrăcate – Mere cu bundă
Recipe by CristinaAceastă rețetă oferă o variantă rapidă și delicioasă de plăcintă de mere, perfectă pentru o gustare dulce și reconfortantă. Sper să vă placă și să vă bucurați de acest desert simplu și gustos!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
2 2 mere mari, dulci
1 1 ou
2 2 linguri de ulei fl. soarelui
1 1 linguriță rasă de sare
2 2 pliculețe de zahăr vanilat
3 3 linguri de zahăr, normal sau brun
1 1 lingură de scorțișoară
200 ml 200 lapte
200 g 200 făină de grâu
5 g 5 praf de copt
Directions
- Într-un bol, bateți oul și adăugați uleiul, sarea, zahărul vanilat, zahărul normal și scorțișoara. Amestecați bine.
- Adăugați laptele și făina treptat, amestecând continuu. Încorporați praful de copt.
- Curățați merele și îndepărtați cotorul. Tăiați merele în felii de aproximativ 5 mm grosime.
- Încingeți uleiul într-o tigaie. Tăvăliți feliile de măr în aluat și prăjiți-le în uleiul încins până devin aurii.
- Scoateți plăcintele prăjite pe un șervețel pentru a absorbi excesul de ulei.
- Opțional, tăvăliți plăcintele într-un amestec de zahăr și scorțișoară pentru un plus de aromă.