• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » MACAROANE CU BRÂNZĂ REȚETĂ AUTENTICĂ | Mac and Cheese
Cină / Prânz

MACAROANE CU BRÂNZĂ REȚETĂ AUTENTICĂ | Mac and Cheese

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
MACAROANE CU BRÂNZĂ REȚETĂ AUTENTICĂ | Mac and Cheese

MACAROANE CU BRÂNZĂ REȚETĂ AUTENTICĂ | Mac and Cheese

Recipe by vk

De ceva vreme sunt preferatele noastre, sunt delicioase, hranitoare si perfecte pentru o cina in care vrei sa savurezi ceva grozav. Reteta autohtona de macaroane cu branza nu pleaca nicaieri, dar simteam nevoia sa va arat care sunt dorintele celor mici in ce priveste pastele.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 500 g 500 paste (macaroane, paninni)

  • 200 g 200 brânză cheddar

  • 200 g 200 cașcaval

  • 400-500 ml 400-500 lapte (rece)

  • 2 2 biluțe de mozzarella pentru gratinare

  • 100 g 100 unt

  • 80-100 g 80-100 făină de grâu

  • sare, piper dupa gust

  • o frunzuliță de dafin

  • 250 ml 250 de apă (în care au fiert pastele)

Directions

  • Într-o oală mare, aduce apa la fierbere și adaugă 2 lingurițe de sare.
  • Adaugă pastele și fierbe-le 6-8 minute până devin aldente. Ajustează timpul de fierbere dacă preferi pastele mai moi sau mai ferme.
  • Într-o tigaie, topește aproximativ 100g de unt pe foc mediu spre mic.
  • Adaugă făină (4 linguri sau mai puțin, în funcție de preferințe) și amestecă continuu pentru a elimina cocoloașele.
  • Adaugă treptat laptele (aproximativ jumătate de litru), amestecând continuu pentru a obține un sos omogen.
  • Asezonează cu sare, piper și adaugă o frunză de dafin pentru aromă.
  • În sosul Bechamel fierbinte, adaugă brânza cheddar și cașcavalul ras, amestecând până se topesc complet și obții un sos cremos.
  • Pentru un plus de cremozitate, adaugă puțină apă din fierberea pastelor.
  • Încorporează pastele fierte și scurse în sosul de brânză, asigurându-te că sunt complet acoperite.
  • Transferă amestecul într-o tavă de copt, nivelează și completează cu mozzarella rasă deasupra pentru gratinare.
  • Preîncălzește cuptorul la 180°C.
  • Gratinează mac and cheese-ul timp de 15 minute, sau până când brânza de deasupra devine aurie și crusta crocantă.

Recipe Video

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Guanciale Făcut în casă – Falcă de purcel Condimentată și maturată

Dacă n-ai avut ocazia să guști așa ceva până acum, te îndemn să încerci această…

Cină / Prânz

Vinete pane cu orez apetisant – O rețetă simplă, dar foarte gustoasă

Cină / Prânz

Ficăței în bacon la cuptor

Cină / Prânz

Cea mai FRAGEDĂ Friptură de Pui cu Legume la Borcan

Prăjituri / Dulciuri

Crocant: Baton de Caramel cu Susan și Alune – Rețetă Simplă și Delicioasă

Sărbători de Iarnă

Cea mai Delicioasă Rețetă de ȘUNCULIȚĂ LA BAIȚ USCAT – Cum se Păstrează Slănina

Cină / Prânz

Dovlecei gratinați la cuptor – Aperitiv rapid și delicios

Prăjituri / Dulciuri

 Înghețată de pepene galben –  De departe cea mai cremoasă, fină și gustoasă 

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.