
MACAROANE CU BRÂNZĂ REȚETĂ AUTENTICĂ | Mac and Cheese
Recipe by vkDe ceva vreme sunt preferatele noastre, sunt delicioase, hranitoare si perfecte pentru o cina in care vrei sa savurezi ceva grozav. Reteta autohtona de macaroane cu branza nu pleaca nicaieri, dar simteam nevoia sa va arat care sunt dorintele celor mici in ce priveste pastele.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
500 g 500 paste (macaroane, paninni)
200 g 200 brânză cheddar
200 g 200 cașcaval
400-500 ml 400-500 lapte (rece)
2 2 biluțe de mozzarella pentru gratinare
100 g 100 unt
80-100 g 80-100 făină de grâu
sare, piper dupa gust
o frunzuliță de dafin
250 ml 250 de apă (în care au fiert pastele)
Directions
- Într-o oală mare, aduce apa la fierbere și adaugă 2 lingurițe de sare.
- Adaugă pastele și fierbe-le 6-8 minute până devin aldente. Ajustează timpul de fierbere dacă preferi pastele mai moi sau mai ferme.
- Într-o tigaie, topește aproximativ 100g de unt pe foc mediu spre mic.
- Adaugă făină (4 linguri sau mai puțin, în funcție de preferințe) și amestecă continuu pentru a elimina cocoloașele.
- Adaugă treptat laptele (aproximativ jumătate de litru), amestecând continuu pentru a obține un sos omogen.
- Asezonează cu sare, piper și adaugă o frunză de dafin pentru aromă.
- În sosul Bechamel fierbinte, adaugă brânza cheddar și cașcavalul ras, amestecând până se topesc complet și obții un sos cremos.
- Pentru un plus de cremozitate, adaugă puțină apă din fierberea pastelor.
- Încorporează pastele fierte și scurse în sosul de brânză, asigurându-te că sunt complet acoperite.
- Transferă amestecul într-o tavă de copt, nivelează și completează cu mozzarella rasă deasupra pentru gratinare.
- Preîncălzește cuptorul la 180°C.
- Gratinează mac and cheese-ul timp de 15 minute, sau până când brânza de deasupra devine aurie și crusta crocantă.