44 Vezi rețeta
Mai buna decat, Ciorba de Perisoare? Ei bine e, Mancarica de Perisoare, cea mai reusita reteta de perisoare pe care am facut-o pana acum! Perisoarele sunt facute, respectand un secret cunoscut de gospodinele cu experienta, secret ce il veti regasi in video. La aceasta mancarica de perisoare, am folosit o combinatie inedita de ingrediente, si iti spun doar atat, smantana si crema de branza.
Ingrediente
Pentru perișoare:
- 500 g carne tocată de pasăre (piept și pulpă de pui)
- 1 linguriță rasă de piper
- 5-6 căței de usturoi
- 1 1/2 linguriță de sare, sau după gust
Ingrediente pentru mâncărică de perișoare:
- 250 g ciuperci champignon
- 100 g morcov
- 100 g păstârnac
- 100 g țelină rădăcină
- 3 cepe medii
- 200 g cartofi
- 100-150 g cartof dulce
- 1 cub Delikat de casă
- 2 legături de pătrunjel proaspăt
- 2 lingurițe de sare, sau după gust
- 1 linguriță rasă de piper
- 50 g smântână grasă
- 2 linguri de orez
- 300 g cremă de brânză
- 2 L apă
- 15 ml ulei de măsline
Preparare
- Tăiați ceapa mărunt, ciupercile în jumătăți sau sferturi, radeți păstărnacul, morcovul și țelina.
- Tăiați cartofii și cartoful dulce în bucăți mici.
- Amestecați carnea cu piper, sare și usturoi mărunțit până devine lipicioasă.
- Fierbeți cartofii și cartoful dulce în 2 litri de apă.
- În altă tigaie, căliți ciupercile în ulei de măsline, apoi adăugați ceapa, morcovul, păstărnacul, țelina și orezul.
- Aromatizați cu sare, piper și delicat de casă.
- Adăugați smântâna și amestecați bine.
- Adăugați amestecul de legume și orez în oala cu cartofi fierți.
- Încorporați 300 g de cremă de brânză.
- Formați perișoare din amestecul de carne și adăugați-le în supa fierbinte.