
Cele mai bune CHIFTELE din Ficat de VITĂ
Recipe by CristinaLe-am descoperit de curând! Aceste pârjoluțe de ficat sunt, cele mai bune CHIFTELE din Ficat de VITĂ pe care le-am mâncat. Această rețetă din ficat este ceea ce trebuie. Chiftelele din ficat au ieșit foarte aromate, foarte gustoase și într-adevăr pot spune clar, că vă vor plăcea la nebunie. Gătite în felul acesta, veți vedea că gustul este foarte echilibrat, iar ficatul nu domină preparatul.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1 kg 1 ficat de vită
150 g 150 morcov, dat pe răzătoarea mică
3 3 cartofi mici
3 3 cepe mici
120 g 120 făină de grâu
3 3 ouă
5-6 5-6 căței de usturoi
4 g 4 sare
1/2 1/2 linguriță piper
1/2 1/2 linguriță fulgi de ardei iute
Directions
- Curățați ficatul de pielițe și tăiați-l în fâșii subțiri, apoi mărunțiți-l cât mai fin cu un cuțit sau un satâr.
- Răzuiți morcovul și cartofii pe răzătoarea mică.
- Tăiați ceapa pe răzătoarea mare.
- Adăugați cățeii de usturoi presați, ouăle, fulgii de ardei iute, piperul, sarea și amestecați bine.
- Adăugați făina treptat până când compoziția capătă o consistență adecvată.
- Încingeți uleiul într-o tigaie și formați chifteluțe din amestec, pe care le prăjiți până devin aurii pe ambele părți.
- Serviți chiftelele calde, alături de un sos la alegere (sos de iaurt, maioneză, smântână etc.).