
Mâncărică de Perișoare
Recipe by CristinaMai buna decat, Ciorba de Perisoare? Ei bine e, Mancarica de Perisoare, cea mai reusita reteta de perisoare pe care am facut-o pana acum! Perisoarele sunt facute, respectand un secret cunoscut de gospodinele cu experienta, secret ce il veti regasi in video. La aceasta mancarica de perisoare, am folosit o combinatie inedita de ingrediente, si iti spun doar atat, smantana si crema de branza.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
- Pentru perișoare:
500 g 500 carne tocată de pasăre (piept și pulpă de pui)
1 1 linguriță rasă de piper
5-6 5-6 căței de usturoi
1 1/2 1 1/2 linguriță de sare, sau după gust
- Ingrediente pentru mâncărică de perișoare:
250 g 250 ciuperci champignon
100 g 100 morcov
100 g 100 păstârnac
100 g 100 țelină rădăcină
3 3 cepe medii
200 g 200 cartofi
100-150 g 100-150 cartof dulce
1 1 cub Delikat de casă
2 2 legături de pătrunjel proaspăt
2 2 lingurițe de sare, sau după gust
1 1 linguriță rasă de piper
50 g 50 smântână grasă
2 2 linguri de orez
300 g 300 cremă de brânză
2 L 2 apă
15 ml 15 ulei de măsline
Directions
- Tăiați ceapa mărunt, ciupercile în jumătăți sau sferturi, radeți păstărnacul, morcovul și țelina.
- Tăiați cartofii și cartoful dulce în bucăți mici.
- Amestecați carnea cu piper, sare și usturoi mărunțit până devine lipicioasă.
- Fierbeți cartofii și cartoful dulce în 2 litri de apă.
- În altă tigaie, căliți ciupercile în ulei de măsline, apoi adăugați ceapa, morcovul, păstărnacul, țelina și orezul.
- Aromatizați cu sare, piper și delicat de casă.
- Adăugați smântâna și amestecați bine.
- Adăugați amestecul de legume și orez în oala cu cartofi fierți.
- Încorporați 300 g de cremă de brânză.
- Formați perișoare din amestecul de carne și adăugați-le în supa fierbinte.