Orez prăjit în stil asiatic ușor caramelizat cu ou și ceapă verde
Recipe by CristinaAm decis să fac un orez prăjit în stil asiatic, ușor caramelizat, cu un gust extraordinar. Ingredientele sunt simple și la îndemână, iar dacă ai tipul potrivit de orez, vei obține cel mai gustos orez prăjit pe care l-ai mâncat vreodată.
Rețeta de orez prăjit în stil asiatic este foarte gustoasă și sățioasă.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
125 g 125 orez Basmati cu bob lung
2 2 linguri de oțet de orez sau de mere
4 4 ouă bătute cu puțină sare
4 buc 4 ceapă verde
2 2 linguri de ulei
1 1 lingură ulei de susan
1-2 1-2 linguri de sos de soia
sare după gust
Directions
- Clătește orezul în 4 ape până când apa devine limpede, pentru a elimina amidonul.
- Fierbe orezul cu o lingură de oțet și sare, apoi răcește-l și pune-l la frigider pentru două ore.
- Bate ouăle cu sare și pregătește-le sub formă de omletă într-o tigaie încinsă.
- Încinge uleiul într-o tigaie mare.
- Adaugă orezul și prăjește-l la foc mare până devine ușor caramelizat.
- Adaugă sosul de soia și sosul iute pentru arome suplimentare.
- Adaugă omleta prăjită peste orez.
- Adaugă ceapa verde tăiată și amestecă totul bine.
- Servește orezul prăjit imediat, fierbinte și savuros.