Paste Aglio Olio e Peperoncino, Paste cu Usturoi, Ulei și Ardei Iute
Recipe by CristinaPaste Aglio Olio e Peperoncino, asa ceva, atat de simplu si atat de delicios, mai rar. Aceste Paste cu Usturoi, Ulei si Ardei Iute, m-au lasat cu gura cascata. Această rețetă simplă, dar incredibil de savuroasă, este perfectă pentru o cină rapidă și impresionantă. Poftă bună!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
500 g 500 de paste (Trefilate) de bună calitate
1 1 căciulie de usturoi
1 1 ardei iute
1 1 legătură de pătrunjel proaspăt
1 1 linguriță de sare în apa de la paste
30-40 ml 30-40 ulei de măsline de calitate
Directions
- Într-o oală cu aproximativ 1,5 litri de apă (mai puțin decât de obicei), adaugă pastele și o linguriță de sare. Lasă-le să fiarbă jumătate din timpul indicat pe ambalaj.
- Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline și adaugă 4 căței de usturoi zdrobiți, tulpinile de pătrunjel și capătul de ardei iute. Scoate aceste ingrediente când încep să se rumenească.
- În uleiul aromatizat, adaugă 150 ml de apă de la fiertul pastelor. Lasă să se reducă până când începe să se emulsioneze.
- Adaugă pastele scurse în tigaie și amestecă bine cu sosul.
- Adaugă usturoiul tocat fin și fâșiile de ardei iute. Amestecă din nou pastele pentru a distribui uniform aromele.
- Oprește focul și adaugă pătrunjelul proaspăt tăiat. Amestecă ușor pentru a nu zdrobi pastele.