Paste cu ton și smântană

by Șef Paul Constantin
Vezi rețeta
O reteta de paste cu ton nemaipomenit de gustoase. Daca iti doresti o cina delicioasa, atunci prepara aceasta delicioasa reteta de paste cu ton. Cu aceasta reteta de paste si ton, iti garantez ca nu vei da gres. Paste cu ton reteta rapida si foarte gustoasa cum nu iti poti imagina!
Porții 4 servings
Pregătire 30 minutes
Gătire 40 minutes
Calorii 300

Ingrediente
  

  • 500 g paste
  • 2 conserve de ton în ulei (aprox. 360 g)
  • 1 ceapă medie
  • 2-3 linguri de pastă de tomate
  • 5-6 căței de usturoi
  • 150-200 g smântână grasă
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • sare și piper după gust

Preparare
 

  1. Fierbe apa (mai bine de jumătate de oală) pentru un pachet de paste. Adaugă o lingură rasă de sare.
  2. Pune pastele în apa clocotită. Fierbe-le timp de 8-9 minute până devin al dente.
  3. Toacă mărunt ceapa și usturoiul.
  4. Încinge o tigaie cu pereți înalți și adaugă uleiul din conserva de ton.
  5. Adaugă ceapa tocată și amestecă, condimentează cu sare și piper. Când ceapa începe să se caramelizeze, adaugă usturoiul tocat.
  6. Adaugă pasta de tomate și amestecă bine.
  7. Pune bucățelele de ton din conserve și lasă-le să se încălzească.
  8. Adaugă smântâna grasă și amestecă până se obține un sos omogen.
  9. Transferă pastele gătite în tigaia cu sos.
  10. Adaugă 1-2 polonice de apă de la paste pentru a obține un sos cremos.
  11. Amestecă bine și lasă-le să se încălzească împreună pentru câteva minute.
  12. Presară pătrunjel verde tocat deasupra pastelor înainte de servire.

Reteta Video

Printeaza / Salveaza reteta ca PDF

Loading…

Related Posts

Leave a Comment

Recipe Rating




Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.