
Pizza de Casă Anti-DIETĂ! Ceva SUPREM de GUSTOS
Recipe by CristinaAveți poftă de ceva cu adevărat gustos și satisfăcător? Atunci această pizza este pentru voi! Am transformat clasica pizza într-o capodoperă culinară, încărcată cu o cantitate generoasă de cașcaval topit și arome care vă vor face papilele gustative să danseze de fericire.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
250 g 250 făină
10 g 10 drojdie
1 1 linguriță zahăr
4-5 g 4-5 sare
20-30 ml 20-30 apă călduță pentru drojdie
130-150 ml 130-150 apă pentru aluat
350 g 350 cașcaval clasic
100 g 100 cașcaval afumat
felii de bacon
felii de salam chorizo
200 ml 200 sos pentru pizza
ulei de măsline
1/2 1/2 linguriță busuioc uscat
Directions
- Amestecă 10 grame de drojdie cu o linguriță rasă de zahăr și 10-20 ml de apă călduță (35-37 de grade Celsius). Lasă amestecul să se activeze pentru 5-10 minute. Folosește 250 grame de făină, adaugă 4-5 grame de sare.
- Începe să adaugi apa (100-150 ml) treptat, ținând cont de consistența aluatului și de apa adăugată la drojdie. Lasă aluatul să se malaxeze în timp ce drojdia se activează.
- După activarea drojdiei, adaugă-o în aluat și amestecă bine. Lasă aluatul să dospescă până își dublează volumul, aproximativ 30 de minute.
- Acoperă aluatul cu puțin ulei de măsline pentru a păstra umiditatea.
- Împarte aluatul în două și întinde fiecare bucată.
- Ungi o tavă cu ulei de măsline și așează una dintre bucățile de aluat în tavă.
- Adaugă un strat generos de cașcaval (aproximativ 350 grame).
- Așază a doua bucată de aluat deasupra, făcând câteva găuri pentru a evita formarea de bule de aer.
- Adaugă sosul de pizza, șunculiță, felii de sălămior chorizo și restul de cașcaval. Stropiți cu puțin ulei de măsline și presară busuioc uscat.
- Coace pizza la 200 de grade Celsius pentru 20-30 de minute. Scoate pizza din cuptor și servește-o fierbinte.