Rețetă rapidă de Ceafă la Tavă cu Legume Gratinate

by Șef Paul Constantin
Vezi rețeta
Un deliciu absolut, o rețetă delicioasă și rapidă: Ceafă la Tavă cu Legume Gratinate! Este o gustare de vis care îți va satisface cu siguranță papilele gustative și te va impresiona cu aspectul său apetisant. Acest preparat savuros este perfect pentru cinele în familie sau pentru a impresiona oaspeții la orice ocazie specială. Ceafă de porc, asezonată cu sare și piper alături, este gătită la tavă alături de legume proaspete și apoi gratinată cu puțin cașcaval. Rezultatul? Un festin vizual și gustativ!
Porții 4 servings
Pregătire 30 minutes
Gătire 40 minutes
Calorii 300

Ingrediente
  

  • 2 kg ceafă de porc
  • 3 cartofi mari
  • 2 cepe mari
  • 200-250 g ciuperci Champignon brune
  • 1 căciulie usturoi
  • 2 roșii (diferite culori)
  • 300 ml vin alb
  • 50-100 ml ulei de măsline
  • 200 g cașcaval
  • sare și piper

Preparare
 

  1. Feliați cartofii, cepele și ciupercile. Zdrobiți și tocați usturoiul. Tăiați roșiile în felii.
  2. Tăiați ceafa de porc în bucăți generoase.
  3. Condimentați fiecare bucată de carne cu sare și piper pe ambele părți.
  4. Așezați bucățile de carne într-o tavă de copt.
  5. Așezați cartofii, ceapa și ciupercile peste carne.
  6. Adăugați roșiile și usturoiul tocat peste carne și legume.
  7. Turnați vinul alb în tavă și stropiți totul cu ulei de măsline.
  8. Adăugați cașcavalul ras pe deasupra.
  9. Preîncălziți cuptorul la 180°C.
  10. Coaceți friptura pentru aproximativ 2 ore sau până când carnea este bine făcută și legumele sunt moi.

Reteta Video

Printeaza / Salveaza reteta ca PDF

Loading…

Related Posts

Leave a Comment

Recipe Rating




Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.