Cel mai delicios desert pe care l-am mâncat vreodată: Tort de morcov
Recipe by CristinaAcest tort de morcov nu este doar pentru iubitorii de dulciuri, ci pentru oricine dorește să experimenteze ceva nou și inedit. Este un desert care aduce zâmbete, încântare și amintiri dulci. Vă promit că, odată ce îl veți încerca, va deveni unul dintre deserturile voastre preferate!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
- Ingrediente pentru Tort de morcov:
500 g 500 morcov
6 6 ouă
350 g 350 zahăr
300 g 300 făină albă
300 ml 300 ulei
1 1 linguriță pudră de ghimbir
1 1 linguriță rasă scorișoară
1 1 linguriță sare
1 1 pliculeț praf de copt
1 1 linguriță bicarbonat de sodiu
1 1 fiolă esență de vanilie
70-80 g 70-80 stafide + 1 lingură făină
- Pentru cremă:
200 g 200 unt
150 g 150 zahăr pudră
600 g 600 cremă de brânză
Directions
- Mixați 4 ouă cu un praf de sare și 250 g zahăr granulat până când se aerisește compoziția.
- Adăugați morcovii rași, făina, ghimbirul, scorțișoara, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Amestecați bine.
- Într-un alt vas, mixați 3 ouă suplimentare cu 100 g zahăr granulat și încorporați treptat 300 ml ulei. Combinați ambele compoziții.
- Înveliți stafidele în făină și încorporați-le în aluat.
- Turnați aluatul într-un inel de copt pregătit și coaceți la 180°C timp de aproximativ o oră și jumătate (ajustați temperatura după primele 30 de minute la 160°C).
- Mixați untul cu zahărul pudră până obțineți o textură cremoasă.
- Adăugați crema de brânză și esența de vanilie și amestecați până la omogenizare.
- Tăiați blatul răcit în trei straturi egale.
- Aplicați crema între straturi și pe partea de sus a tortului.
- Decorați marginile tortului cu alune de pădure mărunțite și partea de sus cu dulceață de coajă de portocală.