
Rețetă rapidă de Ceafă la Tavă cu Legume Gratinate
Recipe by CristinaUn deliciu absolut, o rețetă delicioasă și rapidă: Ceafă la Tavă cu Legume Gratinate! Este o gustare de vis care îți va satisface cu siguranță papilele gustative și te va impresiona cu aspectul său apetisant. Acest preparat savuros este perfect pentru cinele în familie sau pentru a impresiona oaspeții la orice ocazie specială. Ceafă de porc, asezonată cu sare și piper alături, este gătită la tavă alături de legume proaspete și apoi gratinată cu puțin cașcaval. Rezultatul? Un festin vizual și gustativ!
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
2 kg 2 ceafă de porc
3 3 cartofi mari
2 2 cepe mari
200-250 g 200-250 ciuperci Champignon brune
1 1 căciulie usturoi
2 2 roșii (diferite culori)
300 ml 300 vin alb
50-100 ml 50-100 ulei de măsline
200 g 200 cașcaval
sare și piper
Directions
- Feliați cartofii, cepele și ciupercile. Zdrobiți și tocați usturoiul. Tăiați roșiile în felii.
- Tăiați ceafa de porc în bucăți generoase.
- Condimentați fiecare bucată de carne cu sare și piper pe ambele părți.
- Așezați bucățile de carne într-o tavă de copt.
- Așezați cartofii, ceapa și ciupercile peste carne.
- Adăugați roșiile și usturoiul tocat peste carne și legume.
- Turnați vinul alb în tavă și stropiți totul cu ulei de măsline.
- Adăugați cașcavalul ras pe deasupra.
- Preîncălziți cuptorul la 180°C.
- Coaceți friptura pentru aproximativ 2 ore sau până când carnea este bine făcută și legumele sunt moi.