110        Vezi rețeta                                    
 Peștele marinat este un adevărat deliciu, iar combinația sa cu condimentele și aromele din cuptor va face ca fiecare mușcătură să fie o experiență memorabilă. În plus, de rețeta pas cu pas, vei găsi și sfaturi practice pentru alegerea celor mai proaspete ingrediente și pentru a obține rezultate perfecte de fiecare dată.
  Ingrediente
- 2-3 buc macrou în funcție de calibru și tigaie;
- 1 ceapă medie/mare
- 1 morcov mediu
- 5-6 crenguțe cimbru lămâios proaspăt
- 3 frunzulițe de dafin
- 20 g zahăr
- 1/2 linguriță piper
- 4-5 g sare
- 1 linguriță oregano uscat
- 1 ardei iute, fără semințe
- 100-120 ml ulei fl. soarelui
- 100 ml oțet 9 grade, mai de calitate
- 200 ml apă
Preparare
- Căliți ceapa, morcovul și ardeiul iute în ulei împreună cu frunzele de dafin, piperul și sarea.
- Continuați să amestecați până când legumele devin moi.
- Curățați macroul, îndepărtați capul, coada și aripioarele, apoi tăiați-l în rondele.
- Într-un castron, amestecați oțetul, zahărul, oregano, apa și adăugați peste legumele călite.
- Tăvăliți fiecare rondel de macrou prin acest amestec și așezați-l într-un vas pentru cuptor.
- Presărați peștele cu cimbru și coaceți-l în cuptor preîncălzit la 200 de grade Celsius timp de aproximativ 1 oră și 10 minute.
- Dacă este necesar, întoarceți rondelele de pește la jumătatea timpului de coacere.
- Serviți macroul fierbinte, stropit cu puțin suc de lămâie pentru a-i accentua gustul.
- Se poate servi cu legumele din tigaie sau cu garnituri la alegere.
 
 

