83        Vezi rețeta                                    
 Această salată cu paste și legume, îmbogățită cu maioneză de avocado, este, fără îndoială, cea mai bună salată cu paste pe care o vei degusta.
Complet de post sau vegană, cum se spune în termeni moderni, această rețetă de salată cu paste te va ajuta să te simți sătul în zilele de post.
  Complet de post sau vegană, cum se spune în termeni moderni, această rețetă de salată cu paste te va ajuta să te simți sătul în zilele de post.
Ingrediente
- 300 g de paste fusilli
- 200 g fasole fiartă roșie
- 200 g roșii Cherry
- 1 avocado
- 1 morcov
- 4 fire de ceapă verde, sau ceapă roșie normală
- 3 căței de usturoi
- 1/2 legătură mărar proaspăt
- 1/2 legătură pătrunjel proaspăt
- zeama de la o lămâie
- 1/2 ardei roșu
- 1 1/2 linguriță de sare sau după gust
- piper după gust
- 1 lingură de miere de albine
- 100 ml ulei de măsline
- 100 g de boabe de porumb
Pentru maioneza de avocado se vor folosi:
- 1/2 avocado
- 6 linguri de zeamă de lămâie
- muștar
- sare
- piper
- miere
- ulei
Preparare
- Fierbe pastele fusilli în apă sărată (1 litru de apă cu 15 g sare) pentru 11-12 minute până devin al dente. Scurge-le și lasă-le să se răcească.
- Taie ceapa de toamnă oblic și subțire.
- Alege frunzele de mărar și pătrunjel și toacă-le fin.
- Taie roșiile cherry în patru.
- Dă morcovul pe răzătoare.
- Taie jumătate din avocado în cuburi și pune cealaltă jumătate într-un blender.
- În blender, adaugă muștar, miere, puțină sare, piper, ulei de măsline și zeamă de lămâie. Mixează până obții un dressing cremos.
- Într-un bol mare, combină pastele răcite cu legumele pregătite (ceapă, mărar, pătrunjel, roșii, morcov, porumb, ardei gras, fasole roșie).
- Adaugă avocado tăiat și usturoiul dat pe răzătoare.
- Toarnă dressingul de avocado și amestecă bine până când toate ingredientele sunt bine încorporate.
- Servește salata de paste imediat, decorând-o cu frunze proaspete de mărar și pătrunjel.
 
 

