
Supă cremă de dovlecel
Recipe by vkAstăzi vă aducem o rețetă perfectă pentru zilele călduroase de vară. O supă cremă de dovlecel fină și gustoasă, perfectă pentru a vă răcori și energiza în zilele toride de vară. Este ușoară, plină de vitamine și foarte satisfăcătoare!
Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1 1 dovlecel
2 2 cepe medii
2 2 cartofi mari
6 6 căței de usturoi
100-150 g 100-150 țelină rădăcină
1 1 păstârnac
1 1 morcov
100 ml 100 ulei de măsline/floarea soarelui
3 3 frunze dafin
1 1 linguriță boia dulce
1 1 linguriță rasă boia de ardei iute
5 g 5 sare
1 1 linguriță piper
1 l 1 apă fierbinte
Directions
- Curățați și tăiați în bucăți potrivite următoarele legume: dovlecei, cartofi, ceapă, morcov și păstârnac.
- Într-o oală mare, încălziți puțin ulei de măsline. Adăugați ceapa tocată mărunt și căliți până devine translucidă și aromată.
- Adăugați usturoiul zdrobit și lăsați să se călească împreună pentru câteva minute.
- Adăugați în oală morcovul și păstârnacul tăiate rondele, cartofii cubulețe și dovleceii tăiați felii.
- Amestecați bine și lăsați legumele să se soteze puțin, pentru a-și intensifica aromele.
- Turnați apă sau supă de legume în oală, până acoperiți toate ingredientele. Lăsați să fiarbă la foc mediu până când legumele sunt moi și bine pătrunse.
- După ce legumele sunt fierte, folosiți un blender pentru a transforma totul într-o cremă fină și catifelată. Adăugați sare și piper după gust. Dacă doriți, adăugați un strop de smântână pentru extra cremozitate.