• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Supă cremă de dovlecel – Super fină și gustoasă
Cină / Prânz

Supă cremă de dovlecel – Super fină și gustoasă

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Supă cremă de dovlecel 

Supă cremă de dovlecel 

Recipe by vk

Astăzi vă aducem o rețetă perfectă pentru zilele călduroase de vară. O supă cremă de dovlecel fină și gustoasă, perfectă pentru a vă răcori și energiza în zilele toride de vară. Este ușoară, plină de vitamine și foarte satisfăcătoare!

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 1 1 dovlecel

  • 2 2 cepe medii

  • 2 2 cartofi mari

  • 6 6 căței de usturoi

  • 100-150 g 100-150 țelină rădăcină

  • 1 1 păstârnac

  • 1 1 morcov

  • 100 ml 100 ulei de măsline/floarea soarelui

  • 3 3 frunze dafin

  • 1 1 linguriță boia dulce

  • 1 1 linguriță rasă boia de ardei iute

  • 5 g 5 sare

  • 1 1 linguriță piper

  • 1 l 1 apă fierbinte

Directions

  • Curățați și tăiați în bucăți potrivite următoarele legume: dovlecei, cartofi, ceapă, morcov și păstârnac.
  • Într-o oală mare, încălziți puțin ulei de măsline. Adăugați ceapa tocată mărunt și căliți până devine translucidă și aromată.
  • Adăugați usturoiul zdrobit și lăsați să se călească împreună pentru câteva minute.
  • Adăugați în oală morcovul și păstârnacul tăiate rondele, cartofii cubulețe și dovleceii tăiați felii.
  • Amestecați bine și lăsați legumele să se soteze puțin, pentru a-și intensifica aromele.
  • Turnați apă sau supă de legume în oală, până acoperiți toate ingredientele. Lăsați să fiarbă la foc mediu până când legumele sunt moi și bine pătrunse.
  • După ce legumele sunt fierte, folosiți un blender pentru a transforma totul într-o cremă fină și catifelată. Adăugați sare și piper după gust. Dacă doriți, adăugați un strop de smântână pentru extra cremozitate.

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Peștisori crocanți la cuptor – Dacă știam cât sunt de gustoși făceam mai des

Cină / Prânz

Mâncărică de Perișoare

Rețete pentru Iarnă

Gogoșari în sos de muștar – Ușor picantă, extrem de gustoasă

Cină / Prânz

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

Cină / Prânz

Delicatesă cu vinete și ouă – Menemen, un deliciu turcesc

Prăjituri / Dulciuri

Fursecuri aromate cu cafea – Perfecte pentru răsfățul de dimineață

Dacă ești un iubitor devotat al aromei îmbietoare de cafea și îți dorești să încerci…

Cină / Prânz

Paste Aglio Olio e Peperoncino, Paste cu Usturoi, Ulei și Ardei Iute

Prăjituri / Dulciuri

Budincă de Orez fără zahăr – Îmbogățită cu compot de mere și stafide

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.