• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Un desert fresh și rapid – Tort cu cremă de lămâie și mascarpone
Prăjituri / Dulciuri

Un desert fresh și rapid – Tort cu cremă de lămâie și mascarpone

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Un desert fresh și rapid - Tort cu cremă de lămâie și mascarpone

Un desert fresh și rapid – Tort cu cremă de lămâie și mascarpone

Recipe by vk

Acest tort răcoritor este perfect pentru zilele în familie sau oricând aveți poftă de ceva dulce, dar cu o notă de prospețime. Combinația de lămâie și mascarpone creează un echilibru perfect între acru și cremos, transformând fiecare mușcătură într-o experiență delicioasă.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Tort cu cremă de lămâie și mascarpone:
  • 1 1 pachet de pișcoturi

  • 500 ml 500 lapte

  • Pentru frișcă:
  • 400 g 400 smântână 32% grăsime

  • 200 g 200 smântână pentru gătit

  • 250 g 250 zahăr tos

  • 250 g 250 mascarpone

  • Crema de lămâie:
  • 300 ml 300 zeamă de lămâie

  • coaja rasă de la o lămâie

  • 200 g 200 zahăr

  • 60 g 60 amidon de porumb

  • 300 ml 300 apă

Directions

  • Crema de mascarpone:
  • Bateți smântâna pentru frișcă și smântâna pentru gătit cu zahărul până când se întărește.
  • Adaugă mascarpone și mixează până la omogenizare.
  • Puneți crema la frigider.
  • Crema de lămâie:
  • Amestecați zeama de lămâie, coaja rasă, amidonul, zahărul și apa.
  • Gătiți pe foc mic, amestecând constant, până se îngroașă.
  • Lăsați să se răcorească puțin.
  • Asamblarea tortului:
  • Înmuiați pișcoturile în lapte și așezați un strat în fundul unei tăvi tapetate cu hârtie de copt.
  • Turnați jumătate din crema de lămâie peste pișcoturi.
  • Întindeți un strat generos de cremă de mascarpone.
  • Repetați straturile de pișcoturi înmuiate, crema de lămâie și crema de mascarpone.
  • Decorați cu frișcă și coajă de lămâie rasă.
  • Lăsați tortul la frigider pentru cel puțin o oră, ideal peste noapte, pentru a se întări și a absorbi aromele.
  • Scoateți tortul din formă, decorați după preferințe și serviți.

Recipe Video

Related Posts

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Inele de măr în foietaj –  I-am cucerit pe toți cu această rețetă delicioasă

Cină / Prânz

Musaca de Cartofi cu Carne Tocată și Vinete – Rețetă de Musaca Grecească

Când te gândești la această musaca grecească, preparată cu cartofi, carne tocată și vinete, e…

Rețete pentru Iarnă

Cea mai Delicioasă Marinată pentru Ciuperci – Ghebe la borcan în oțet, cum punea bunica

Prăjituri / Dulciuri

Cozonac Baigli | Cozonac cu Nucă | Cozonac cu Mac | Cozonac Unguresc

Cină / Prânz

Te vei îndrăgosti de această rețetă – Piept de pui pe pat de legume

Cină / Prânz

Plăcintă cu brânză în foi de filo – Combinația perfectă între aluatul filo crocant și crema fină de brânză te va cuceri din prima îmbucătură

Cină / Prânz

Salată de fasole cu ciuperci – Un mix de arome și texturi care te va cuceri pe loc

Cină / Prânz

Ostropel Oltenesc de iepure – Friptură de iepure cu usturoi – Gustoasă și savuroasă

Vă voi arăta pas cu pas cum să preparați o friptură de iepure cu usturoi…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.