
Un desert fresh și rapid – Tort cu cremă de lămâie și mascarpone
Recipe by vkAcest tort răcoritor este perfect pentru zilele în familie sau oricând aveți poftă de ceva dulce, dar cu o notă de prospețime. Combinația de lămâie și mascarpone creează un echilibru perfect între acru și cremos, transformând fiecare mușcătură într-o experiență delicioasă.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
- Tort cu cremă de lămâie și mascarpone:
1 1 pachet de pișcoturi
500 ml 500 lapte
- Pentru frișcă:
400 g 400 smântână 32% grăsime
200 g 200 smântână pentru gătit
250 g 250 zahăr tos
250 g 250 mascarpone
- Crema de lămâie:
300 ml 300 zeamă de lămâie
coaja rasă de la o lămâie
200 g 200 zahăr
60 g 60 amidon de porumb
300 ml 300 apă
Directions
- Crema de mascarpone:
- Bateți smântâna pentru frișcă și smântâna pentru gătit cu zahărul până când se întărește.
- Adaugă mascarpone și mixează până la omogenizare.
- Puneți crema la frigider.
- Crema de lămâie:
- Amestecați zeama de lămâie, coaja rasă, amidonul, zahărul și apa.
- Gătiți pe foc mic, amestecând constant, până se îngroașă.
- Lăsați să se răcorească puțin.
- Asamblarea tortului:
- Înmuiați pișcoturile în lapte și așezați un strat în fundul unei tăvi tapetate cu hârtie de copt.
- Turnați jumătate din crema de lămâie peste pișcoturi.
- Întindeți un strat generos de cremă de mascarpone.
- Repetați straturile de pișcoturi înmuiate, crema de lămâie și crema de mascarpone.
- Decorați cu frișcă și coajă de lămâie rasă.
- Lăsați tortul la frigider pentru cel puțin o oră, ideal peste noapte, pentru a se întări și a absorbi aromele.
- Scoateți tortul din formă, decorați după preferințe și serviți.